Publicitat
Ciutat

Salut desmunta el punt de vacunació massiva de la Pista Coberta de Sabadell

[Aleix Pujadas / Guillem Plans]

El Departament de Salut està acabant de desmuntar el punt de vacunació massiva de la Pista Coberta d'Atletisme, una operació que va començar dilluns i encara s'allargarà uns dies més. Es posa així punt final a l'ús d'aquest equipament per accelerar la immunització contra el coronavirus. Des que va obrir l'1 de juny fins al seu tancament el passat diumenge, 18 de juliol, s'hi van administrar 169.000 dosis, no només a sabadellencs, sinó a veïns de tot Catalunya que podien agafar cita al web de vacunació.

La Pista, desmuntada aquest dimecres / GUILLEM PLANS

La seva clausura es deu al fet que ara, a Catalunya, arriben la meitat de vacunes que setmanes enrere. El conseller Josep Maria Argimon ha informat aquest dimecres des del Parlament que abans en rebien 700.000 setmanals i ara 350.000. Salut remarca que amb les dosis que arriben ara n’hi ha prou amb els casals cívics Rogelio Soto de Campoamor i Julio Regalado dels Merinals per vacunar els sabadellencs. “La campanya de vacunació està garantida”, subratllen fonts de la conselleria.

Es deixarà l'equipament en l'estat que estava abans de ser un hospital de campanya, però després caldrà recuperar l'anella atlètica que es va desmuntar. Fonts coneixedores del desmuntatge han apuntat al D.S. que "l'estat del terra de la pista és una incògnita total encara. Ho sabrem quan acabem de treure la lona", i afegeixen que "hem vist que hi ha zones amb bonys. Pensa que el terra ha estat trepitjat per molta gent i s'hi han construït infraestructures. Però encara no sabem com ha quedat afectada".

Crítiques pel tancament

Tot i això, creixen les crítiques pel tancament de la Pista. La Cambra de Comerç ho troba “incomprensible”, mentre que Sabadell en Comú ha presentat una bateria de preguntes al Parlament. També l'alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés, en va reclamar la continuïtat per carta a Argimon, recalcant que bona part dels joves encara no estan vacunats i costa trobar dia i hora per vacunar-se. Avui dia, el 73,8% dels sabadellencs han rebut la primera dosi de la vacuna, mentre que el 64,9% tenen la pauta completa.

Desmuntatge de la Pista, aquest dimecres / GUILLEM PLANS

D'aquesta manera s'afegeix una nova data a la història de la Pista Coberta d'Atletisme, que inicialment l'any passat es va desmuntar per convertir-se en un hospital de campanya, tot i que finalment quan estava muntat no es va obrir perquè començaven a baixar les hospitalitzacions per Covid-19. El desmuntatge de l'hospital de campanya, precisament, va causar enrenou per la manera en què es va fer, ja que es van llançar part dels llits. Salut va explicar després que en va conservar la majoria i que els altres tocava retirar-los dels hospitals perquè estaven "obsolets".

Creixen les crítiques pel tancament del punt de vacunació massiva de la Pista

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top