Ciutat

Doble concentració de condemna del darrer crim masclista a Sabadell

L’Ajuntament de Sabadell i el Comitè Feminista de Sabadell juntament amb Justa Revolta, per separat, han organitzat la protesta a la plaça Sant Roc

Prop d'un centenar de persones han assistit a les concentracions / VICTÒRIA ROVIRA

Aquesta tarda han tingut lloc dues concentracions a la plaça Sant Roc en solidaritat amb la darrera víctima de violència masclista a Sabadell. D’una banda, l’Ajuntament i la Taula de Gènere, Feminismes i LGTBI n’han organitzat una a les 19:00 h, mentre que el Comitè Feminista de Sabadell i Justa Revolta han dut a terme l’altre mitja hora més tard aproximadament. En les dues manifestacions hi han assistit prop d’un centenar de persones.

Pel que fa a la primera concentració, Aya Chadli, membre de la Comunitat Islàmica de Sabadell, i Nhoemí Zafra, de la Taula de Gènere, han llegit un manifest reivindicatiu en nom també del consistori municipal, mentre els representants polítics de la ciutat subjectaven una pancarta amb el lema Sabadell, sense violències masclistes, tal com ja havien fet aquest migdia durant el minut de silenci per la víctima assassinada. “Avui estem aquí per condemnar un feminicidi d’una veïna de Sabadell. Les violències masclistes no són un fenomen aïllat i estan presents en totes les estructures d’aquest sistema patriarcal i capitalista. Exigim una resposta contundent de la justícia pels homes que assassinen a les dones”, deia el manifest.

Els principals representants polítics de la ciutat han participat en la protesta / VICTÒRIA ROVIRA

D’altra banda, trenta minuts més tard, ha tingut lloc la segona manifestació de protesta, organitzada pel Comitè Feminista de Sabadell i Justa Revolta. Aquestes entitats han fet lluir una pancarta sota el lema Foc al patriarcat. Contra les violències masclistes, autodefensa feminista. Així mateix, han encès bengales de color violeta i han portat torxes amb foc.

Una de les membres del Comitè Feminista també ha llegit un manifest, amb el qual ha mostrat el distanciament de l’entitat de la qual forma part cap a l’Ajuntament de Sabadell, a qui ha demanat “actuï de veritat” per posar fi a les agressions masclistes. “No n’hi ha prou amb minuts de silenci i amb el fet que l’alcaldessa sigui una dona. Calen accions que defensin a les dones”, ha asseverat.

Així mateix, ha afegit el següent missatge: “Avui som testimonis d’un altre assassinat fruit de la violència vicària i sortim al carrer per totes aquelles dones que han sigut assassinades per homes. Exigim polítiques que protegeixin a les dones i un sistema que sigui purament just”. La concentració ha acabat després que els assistents cantessin la cançó reivindicativa mexicana Canción sin miedo.

Les entitats organitzadores han lluit una pancarta i han encès bengales de color violeta / D.S.

Emotiu minut de silenci en solidaritat amb la darrera víctima de violència masclista a Sabadell

Un home s’entrega a la policia després de matar la seva parella a Sabadell

Farrés: “Combatrem plegats la xacra de la violència masclista”

Comentaris
To Top