Publicitat
Ciutat

Forcadell, rebuda amb honors tot i la plantada del PSC

Forcadell és aclamada al sortir del consistori / LLUÍS FRANCO

L’Ajuntament de Sabadell ha rebut amb honors aquest matí al Saló de Plens a Carme Forcadell, expresidenta sabadellenca del Parlament, tot i la plantada d’última hora del grup municipal del PSC i de Ciutadans. Així mateix, una trentena llarga de veïns de la ciutat s’han presentat davant del consistori municipal per donar suport a Forcadell, qui ha saludat, visiblement emocionada, un per un als assistents.

Amb l’acte s’ha acomplit la proposició aprovada per la Junta de Portaveus el passat 12 de juliol, presentada pels partits independentistes de la ciutat: ERC, Crida i Junts per Sabadell. Podem va votar-hi a favor, en canvi PSC i Ciutadans hi van votar en contra. De fet, cap membre d’aquests dos grups municipals han assistit a la rebuda. Tampoc l’alcaldessa, Marta Farrés.

Forcadell, agraïda

Dit això, a l’inici de l’acte al Saló de Plens, d’acord amb el decret de tres dies de dol, s’ha llegit el comunicat institucional de rebuig davant l’últim crim masclista a Sabadell i s’ha fet un minut de silenci en memòria de les víctimes. Després, Marta Morell, segona tinenta d’alcaldessa, ha estat l’encarregada de llegir un manifest de rebuda a Forcadell, davant l’atenta mirada dels regidors d’ERC, Junts i la Crida.

Forcadell, al Saló de Plens / LLUÍS FRANCO

“Gràcies a una moció aprovada en Junta de Portaveus, avui podem rebre a l’expresident del Parlament, Carme Forcadell. Des de l’Ajuntament de Sabadell ens comprometem a obrir una etapa de diàleg per fer un projecte conjunt de país. Aquest acte fa palès aquest desig d’entesa”, ha dit Morell. Per la seva banda, Forcadell ha agraït a l’Ajuntament la rebuda institucional: “Estic molt contenta d’estar a la meva estimada ciutat”.

D’altra banda, l’expresidenta del Parlament ha recordat la seva etapa com a regidora municipal del 2003 al 2007 i l’ha descrit com “una de les millors experiències” de la seva vida. Forcadell ha afegit que després de 39 mesos a la presó ara és “lliure”, tot i que ha avisat que no ho és de manera “plena”. “La meva alegria no serà sincera fins que tinguem l’amnistia i tots els exiliats puguin tornar a casa seva”, ha conclòs.

Aplaudiments al sortir del consistori

Un cop Forcadell ha sortit de l’edifici consistorial ha rebut l’escalf dels prop de trenta veïns de Sabadell que l’estaven esperant a la plaça Sant Roc. L’expresidenta del Parlament els ha adreçat el següent missatge: “Si jo estic avui aquí és gràcies a vosaltres i totes les persones que s’han mobilitzat dia rere dia demanant la nostra llibertat. Gràcies de tot car”.

Forcadell saluda a cada un dels assistents a la plaça Sant Roc / LLUÍS FRANCO

A continuació, el portaveu d’ERC a l’Ajuntament, Gabriel Fernàndez, ha valorat la rebuda a Forcadell. “Per la ciutat és un dia molt feliç, perquè la majoria del ple ha votat a favor de fer aquesta rebuda a la Carme. Sabadell té una majoria disposada a aconseguir l’autodeterminació i l’amnistia, i aquesta majoria podria estar governant”, ha explicat. En referència a això, Fernàndez ha opinat sobre l’absència de Marta Farrés: “S’ha demostrat que no és l’alcaldessa de tots els sabadellencs”, ha etzibat.

Lluís Matas, portaveu de Junts per Sabadell, també ha valorat l’acte institucional. “Per nosaltres és un moment de satisfacció molt gran. La lluita continua i no pararem fins a aconseguir l’amnistia”, ha dit. Pel que fa a la no compareixença de l’alcaldessa, ha preferit no fer-ne valoracions.

Publicitat
Comentaris
To Top