Ciutat

Marta Morell: “Continuaré en el Govern perquè ho vol l’alcaldessa”

Marta Morell ha triat el Parc de Catalunya per a fer-hi l’entrevista / lluís franco

Marta Morell (1978) continuarà els dos anys de mandat donant suport al govern socialista com a segona tinenta d’alcaldessa,  al capdavant de Feminisme, Benestar Animal i Participació. Ho farà tot i ser expulsada de Podem per “irregularitats en la confecció de la llista municipal de les eleccions de 2019”.

S’ha vist molt bona sintonia amb l’alcaldessa. No tanta amb Podem Catalunya.

La bona relació, no només amb l’alcaldessa sinó amb tot el Govern, té a veure amb el fet que per a nosaltres el primer de tot són els ciutadans i les ciutadanes i que fem tots els esforços per deixar una ciutat millor que la que ens vam trobar el 2019. Hem demostrat ser un Govern més executiu, es veuen més canvis a l’espai públic. I amb Podem, no tinc cap tipus de problema. Ja ho he dit, fa més de dos anys que no tinc cap mena de relació amb la coordinadora autonòmica, Concepción Abellán.

És normal que no hi hagi diàleg amb la tinenta d’alcaldessa d’una ciutat com Sabadell?

Després de Barcelona, Sabadell és la ciutat de Catalunya on Podem té més pes en un govern. El més habitual seria tenir contacte. No és la meva voluntat que no hi sigui, però això no només depén d’una part. Amb altres regidors i regidores, ens comuniquem constantment.

Quina és la seva versió del motiu pel qual Podem l’ha expulsat?

A dia d’avui no he rebut cap tipus de comunicació oficial per part de Podem Catalunya. Per tant, continuo expulsada per motius desconeguts.

Hi va haver algun tipus d’irregularitat en les llistes municipals?

Vam fer el procediment que havíem de fer.

Marta Morell en el parc Catalunya /LLUÍS FRANCO

Hi ha divergències internes fortes entre els dos cercles de Podem Sabadell.

M’agradaria deixar molt clar que l’únic òrgan executiu de Podem Sabadell és el Consell de Cercles, que està legitimat en unes primàries i que marca la línia política de cara a l’exterior. Tenir-hi discrepància política, fins i tot és bo i és legítim. A totes les executives dels partits es discuteix i es vota.

Canviaria el vot per a exigir que Bustos compleixi la totalitat de la condemna –i que entri a presó– per corrupció?

En aquella Junta de Portaveus no hi va haver cap votació. Cap. La posició de Podem va quedar molt clara en el ple celebrat al cap de 10 dies. Vaig dir davant de tota la ciutadania que jo exigeixo una condemna exemplar. Són les paraules que he fet servir sempre quan condemno un feminicidi o una agressió sexual.

No deixarà l’acta a l’Ajuntament, tot i l’expulsió. Els 5.000 vots que va obtenir Podem a les municipals eren per a vostè o per al partit?

Mantindré l’acta de regidora i continuaré en aquest Govern perquè així ho ha declarat també, públicament, l’alcaldessa de Sabadell. Per tant, no tinc res més a dir.

Els electors no es poden sentir decebuts o enganyats?

Repeteixo que, avui dia, no he rebut cap comunicació oficial del partit.

Junts per Sabadell exerceix pressió per entrar en el Govern i té pes amb assessors i en carpetes. Li incomoda aquesta posició?

La pregunta de tot el mandat, que ja m’heu fet per enèsima vegada, és ‘si la Marta Morell se sent còmode amb Junts’. Però no passa res, perquè la resposta serà sempre la mateixa: la realitat és que hi ha un Govern d’11 regidors i regidores i Junts aprova pressupostos i el pla Covid perquè la ciutat pugui tirar endavant.

Manté l’agenda de Govern, tot i la sortida de Podem?

Continuarem la línia que vam iniciar. El setembre començarem a veure les obres de molts projectes. El 2022 esperem inaugurar moltes places, continuar canviant voreres i l’enllumenat, perquè necessitem un espai públic adequat. Seguirem apostant per una ciutat encara més feminista. Posarem totes les nostres forces perquè els feminicidis deixin de ser una realitat. I acabarem tenint una ciutat més compromesa amb els drets dels animals, perquè a partir de l’any vinent inaugurarem diverses àrees d’esbarjo per a gossos. Volem una ciutat on imperi el verd, on conviure i respectar-nos millor, més inclusiva.

 

Comentaris
To Top