Publicitat
El teu defensor

El teu defensor: “Cal controlar la plaga de rates”

EL TEU DEFENSOR

El D.S. està compromès amb tu. En moments d’incertesa, el periodisme és més necessari que mai. Per aquest motiu, hem engegat aquesta nova secció, pensada per i per a vosaltres. Podeu fer-nos arribar els vostres dubtes, suggeriments o reclamacions. Volem conèixer el teu cas i buscar-hi una solució plegats. Cada dissabte, rebrem les vostres històries. Tu ho expliques, el D.S. respon. Ens pots contactar per correu electrònic a mordonez@diaridesabadell.com.

Veïns del carrer de Santa Eulàlia denuncien una plaga que els està dificultant el dia a dia: “Entren als motors dels cotxes”.

Els veïns del carrer de Santa Eulàlia s’han posat en contacte amb El Teu Defensor per alertar d’una situació que fa anys que arrosseguen. Cada any, amb l’arribada de l’estiu, una plaga de rates s’instal·la a la zona. Aquest cop, però, sostenen que el problema és més greu. Fins a una vintena de rosegadors han pogut comptabilitzar els veïns de la zona, que han localitzat el focus: la nau abandonada a aquest mateix carrer i el solar contigu.

“Sempre en tenim”, lamenta una de les veïnes, l’Ana. "Fa una setmana, la persona que ocupa la nau va netejar la fàbrica, i ara ja no sabem d’on surten". El problema va més enllà de l’espai públic: “Entren a les cases i fins i tot als motors dels cotxes, roseguen cables i sensors”, lamenta una altra veïna, la Carmen. Els veïns han optat per no estacionar a la zona, però consideren que no és la solució. Malgrat que ja han fet nombroses queixes a l‘Ajuntament, “ningú no dona cap resposta”, expliquen els veïns.

La indignació s’ha estès entre tot el veïnat, que garanteix que ja han informat la regidoria de Salut sobre la situació que estan vivint. En aquest sentit, destaquen que hi ha persona que tenen por a sortir de casa i denuncien la “desesperació” que això genera entre els residents de la zona. Així, insisteixen a l’Ajuntament que dugui a terme una desratització del carrer i hi destini tots els recursos a solucionar el problema.

 L'Ajuntament "posarà fil a l'agulla"

L’Ajuntament ha assegurat al D.S. que és coneixedor del problema i ha activat “tots els mecanismes” per solucionar-ho “el més aviat possible”. El consistori considera que tot i que es tracta d’un espai privat (la nau abandonada), té un impacte sobre la salut pública.

Així, fonts municipals afirmen que es farà una desratització i neteja de la nau –fent abans mediació amb la persona que ocupa la nau perquè l’abandoni prèviament, perquè no hi pot haver ningú dins quan es faci el tractament– i també asseguren que gestionaran amb la propietat “la repercussió de la neteja i les actuacions fetes per part de l’Ajuntament”. A aquesta nau ja es va actuar a l’octubre de l’any 2019, fent neteja i desratització de l’espai. 

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top