Publicitat
Oci i cultura

Nova vida per a l’antiga Alliance Française: acollirà un centre d’art per a infants amb necessitats especials

L’espai també impartirà xerrades i formació a professionals i famílies

Façana de l'Aliança Francesa, quan ecara era oberta / LLUÍS FRANCO

La Casa Taulé de Sabadell, que fins al 2018 va acollir la històrica Alliance Française de la ciutat, tornarà a estar activa i plena de vida. Després d’unes complexes obres de remodelació d’aquest edifici modernista protegit, el proper octubre acollirà l’Arteneu (www.arteneu.cat), un centre d’activitats d’art adreçat a infants i joves (d’entre 5 i 18 anys), amb necessitats educatives especials.

L’espai (al carrer de Sant Joan, 35), comptarà amb un equip de professionals que han dissenyat tallers i activitats específiques de música, dansa, teatre i expressió plàstica, fora de l’horari escolar. “L’objectiu és que millorin les oportunitats i qualitat de vida del jovent i de les seves famílies i acompanyar-los en les diferents dificultats que presenten en l’aprenentatge i les relacions socials”, detallen els directors d’Arteneu, el sociòleg Eloi Moya i l’enginyera de telecomunicacions Anna Fernàndez.

Pati de la Casa Taulé / LLUÍS FRANCO

El projecte vol tractar “de forma holística” les persones amb necessitats especials (TDA, TEA, FIL-Funcionament Intel·lectual Límit). “Per aquest motiu seguirem un model de creixement a partir de les necessitats que vagin sorgint i demandant, aconseguint així el màxim d’eficiència en el servei”, destaca aquesta parella d’emprenedors sabadellencs que fa més d’un any que hi treballen. L’oferta serà de dilluns a divendres en horari de tarda, després de la sortida escolar.

El centre neix fruit d’una mancança i una necessitat detectada per part de les famílies amb fills amb diversitat funcional, acostumades a tenir molta oferta mèdica clínica, però pocs espais d’activitats específiques, adaptades a les seves necessitats formatives i de creixement personal.

Publicitat
Comentaris
To Top