Ciutat

Emotiu minut de silenci per condemnar el crim de Campoamor

Pla general a les portes de l'Ajuntament de Sabadell en record a la dona trobada morta dimarts al seu domicili / ACN

Sabadell ha guardat un minut de silenci aquest dissabte al migdia en record de la dona trobada morta al seu domicili dimarts. El consistori va decretar aquest divendres tres dies de dol i ha activat el protocol per crims masclistes, ja que la hipòtesi que pren “més força” és que ho sigui, segons ha dit l’alcalde accidental, Pol Gibert. Els Mossos d’Esquadra mantenen oberta la investigació i de moment no han donat més detalls.

Gibert ha lamentat que és el segon crim masclista en quinze dies a la ciutat. La directora general per a l’eradicació de les violències masclistes del Govern, Laia Rosich, ha fet una crida a tota la societat a lluitar contra aquesta “xacra” i ha anunciat que es convocarà el grup d’anàlisi dels feminicidis.

Els Mossos d’Esquadra van rebre un avís cap a les 14.00 hores de dimarts passat. Efectius del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) es van desplaçar a l’immoble de la víctima, ubicat al barri de Campoamor, i van trobar el cos sense vida d’una dona que presentava evidents signes de violència. La Divisió d’Investigació Criminal (DIC) ha obert una investigació per determinar les circumstàncies de la mort de la dona i buscar l’autor de l’agressió mortal.

Fonts veïnals van assegurar al D.S. que la dona feia dies que era morta i que portava temps sent “amenaçada” per la seva parella sentimental. De fet, segons les mateixes fonts, el cos ja portava “diversos dies sense vida” i la pudor va alertar el veïnat.

Dit això, un cop finalitzat el minut de silenci, Gibert ha apuntat que la societat es troba enmig d’un “combat terrible” contra la xacra del masclisme, que ha lamentat que no para de cobrar-se víctimes. Ha expressat el compromís de la ciutat contra aquesta problemàtica i ha mostrat el màxim acompanyament a la família i amics de la víctima.

De la seva banda, Rosich ha afirmat que cal un “bon anàlisi” que tingui en compte la casuística de cada assassinat per poder extreure’n conclusions. Ha afegit que la societat es troba davant d’un moment històric “on s’ajunten diverses variables” i per això caldrà fer un anàlisi més a llarg termini.

Nou acte de rebuig a la tarda

La plaça de Sant Roc de Sabadell tornarà a ser escenari aquesta tarda d’un acte de repulsa contra la violència masclista, convocat entre el consistori i la Taula de Gènere, Feminismes i LGTBI. A les 19.00 hores es llegirà un manifest de rebuig. A més, al proper ple municipal es realitzarà la lectura del comunicat institucional i es tornarà a fer un minut de silenci.

El crim de Campoamor va ser un nou cas de violència masclista

La víctima de Campoamor “estava amenaçada” per la seva parella, segons els veïns

Publicitat
Comentaris
To Top