Ciutat

Crida a la responsabilitat davant del risc d’incendi més elevat en 18 anys

Cal extremar les mesures preventives durant els mesos de més calor
Un bomber apagant un incendi / ACN

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha avisat que l’onada de calor que afectarà arreu de Catalunya a partir de dimecres suposa un “perill extrem d’incendis”. “Ens enfrontem a uns dies crítics”, ha assegurat Aragonès en una piulada a Twitter, on ha afegit que el Govern prendrà mesures i intensificarà els mitjans per prevenir i lluitar contra el foc. Amb tot, el president ha fet una crida a la ciutadania perquè actuï amb responsabilitat.

Per la seva banda, la consellera d’Acció Climàtica, Teresa Jordà, ha admès que el risc és el més elevat dels últims 18 anys, i que l’onada de calor que afecta Grècia i Turquia ve cap a Catalunya. “Si un incendi crema, el podem apagar i fer-hi front. Si són molts, serà molt difícil”, ha avisat.

Es preveu activar el pla Alfa a nivell 3 a Sabadell

D’altra banda, els Agents Rurals activaran demà el Pla Alfa a nivell tres a Sabadell i la resta de municipis del Vallès Occidental. La intenció és actuar de pressa en cas d’incendi, però també es fa com a mètode preventiu. De fet, l’accés al Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac es restringirà a partir d’aquesta nit.

Comentaris
To Top