Ciutat

Farrés vol rebre part de la inversió prevista per al Prat per impulsar el ‘hub’ aeronàutic

Amb aquest projecte es busca convertir Sabadell en un centre de referència en innovació aeronàutica i aeroespacial de l’Estat

Aeroport Sabadell / V. ROVIRA

Sabadell proposarà desenvolupar el ‘hub’ aeronàutic de l’aeroport amb una part de la inversió prevista per a l’ampliació del Prat. Així ho ha anunciat l’alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés, que proposa rebre part dels 1.700 milions d’euros que l’Estat tenia previst invertir en Barcelona, una inversió que finalment va quedar suspesa.

Amb aquesta inversió, preveu convertir l’Aeroport de Sabadell en un centre de referència en innovació aeronàutica i aeroespacial de l’Estat. És l’objectiu que es van marcar aquest estiu l’Ajuntament, la gestora aeroportuària estatal Aena, la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) i el Consorci de la Zona Franca. Pretenen potenciar la infraestructura i atraure noves activitats econòmiques. 

“Sabadell està preparat i té un projecte pioner i líder en matèria de hub tecnològic, d’innovació  i formació aèria, per rebre la part de finançament i tirar-ho endavant”, ha destacat. Farrés considera que la inversió al Prat hauria portat més formació i activitat: “Catalunya no pot perdre inversions en un moment en què necessitem accelerar la recuperació econòmica, la creació de llocs de treball i la transformació”, sosté. Amb aquesta estratègia, preveu fer Sabadell i comarca “capdavanters” en la creació d’empreses i llocs de treball.

Segons un estudi de l’Institut Cerdà, l’aeroport genera 4.000 llocs de treball directes i indirectes. L’informe realça la seva importància per a la formació i desenvolupament de professionals, que és un pol d’atracció, impuls i competitivitat a les empreses, a banda del seu valor cultural i històric. L’informe també assenyalava l’aeroport com un pol d’atracció empresarial.

L’Aeroport de Sabadell vol acollir empreses i ‘start-ups’ dins de les instal·lacions

Comentaris
To Top