Publicitat
Diners

Uriach acorda el traspàs de la seva fàbrica de Palau

Imatge de la fàbrica d’Uriach al polígon industrial de Palau-solità i Plegamans / CEDIDA

MCH Private Equity, firma de capital de risc, juntament amb un grup d’inversors, ha arribat a un acord amb Uriach per adquirir el 100% de l’activitat B2B de l’empresa, centrada en la fabricació, R+D, llicència i subministrament de productes farmacèutics a tercers.

L’operació permetrà a la companyia farmacèutica fer un canvi estratègic i centrar-se en el sector de Natural Consumer Healthcare (CHC), centrat en el negoci orientat al client final, és a dir, el consumidor. D’aquesta manera, podrà centrar-se en productes naturals i potenciar la internacionalització de marques com Fisiocream, Aquilea o Laborest.

Amb aquesta avinença, Uriach es desprèn de les dues plantes que tenia a Catalunya, una d’elles situada a Palau-solità i Plegamans. Així i tot, en aquesta última s’ha establert un acord de col·laboració a llarg termini amb MCH per destinar un 20% de la fabricació a l’àmbit de negoci pel qual aposta Ubiach, el CHC.

Dit això, l’acord entre MCH PE i Uriach s’ha firmat fa pocs dies, tot i que el tancament de l’operació no es produirà fins a finals d’any, ja que encara queden alguns tràmits burocràtics per completar-se. Fins llavors, Uriach seguirà amb la gestió de la planta de Palau-solità i Plegamans.

Luis Cantarell, recentment nomenat president del Consell d’Administració de la companyia farmacèutica, explica que l’operació permetrà a Uriach acabar de definir el seu “enfocament estratègic” de cara al futur. En la mateixa línia, Oriol Segarra, conseller delegat de l’empresa, afegeix que la companyia se centrarà “100% en el consumidor” creant productes “basats en ingredients naturals i sostenibles”.

D’altra banda, Enrique Ubiach, president del Consell de propietaris –que representa els accionistes–, reivindica que la venda del negoci B2B forma part del “procés de transformació que la cinquena generació de la família va impulsar fa una dècada”.

L’empresa té previst facturar 235 milions d’euros aquest any en el negoci de CHC fruit del creixement orgànic de la companyia. L’any 2020 en va facturar 165. Pel que fa a l’àrea de BB2, MCH té una previsió de 80 milions de facturació el 2021. El seu objectiu és expandir l’activitat amb nova inversió en R+D.

Publicitat
Comentaris
To Top