Ciutat

18 premiats en la 40º edició del Concurs Literari Joan Oliver, Pere Quart

La 40a edició del Concurs Literari Joan Oliver, Pere Quart, ha premiat 18 alumnes d’11 a 18 anys. Amb una temàtica lliure, en aquesta edició del certamen, s’hi han presentat 37 treballs: 24 en la modalitat de prosa i 13 de poesia. L’objectiu de l’acte, el primer que recupera Sabadell, és incentivar l’expressió literària entre els adolescents i la promoció del català.

“En un concurs, mai es perd. O es guanya o s’aprèn. Felicitats a tots els participants”, ha apuntat el regidor d’Educació, Manuel Robles, que destaca que l’objectiu és estimular l’expressió escrita en català i “mantenir viu el record de Pere Quart”.

L’acte ha comptat també amb l’assistència de l’alcaldessa Marta Farrés i la filla de l’escriptor sabadellenc Joan Oliver, Sílvia Oliver, que han fet el lliurament dels diplomes.

L’acte de lliurament, ha estat dinamitzat per alumnes de quart d’ESO de l’Institut Ca n’Oriac, que han preparat un vídeo sobre els records d’infantesa i joventut de Joan Oliver. El vídeo, titulat Tot és ahir, és una adaptació del llibre Temps, records, de Joan Oliver, i tracta les tardes plujoses a la casa familiar sabadellenca, l’experiència amb els primers automòbils, els jocs i els banys amb els germans, el jardí de Ca n’Oliver –ple de paradisos infantils–, i altres temes de la vida més quotidiana d’Oliver.

Cada modalitat –prosa i poesia– es divideix en tres categories d’edat. Alhora, per a cada categoria s’atorguen tres premis: un primer premi de 200 euros i dos de 130 euros cadascun. La meitat del guardó es fa efectiu amb un taló bancari i l’altra meitat, en l’import equivalent en llibres. Així mateix, s’editarà una publicació amb les obres premiades.

El jutat del certamen (els escriptors Adrià Aguacil i Roc Casagran, els mestres Carme Martí i Josep Martí i la representant d’Òmnium Cultural Josefina Sabartés) han premiat cinc alumnes del Col·legi Jesús Salvador; tres estudiants de l’Institut Narcisa Freixas i Cruells; tres de l’Escola Sant Nicolau; dos de l’Escola Creu Alta i dos del Col·legi Vedruna El Carme.

El concurs literari l’organitza l’Ajuntament de Sabadell des del 1981 i ara s’aixopluga en el programa Ciutat i Escola.

Comentaris
To Top