Ciutat

Sabadell reclama al govern espanyol el traspàs de Rodalies a la Generalitat

Fotografia d’arxiu d’un tren de Rodalies a Sabadell / ÓSCAR ESPINOSA

El grup municipal d’ERC ha aconseguit impulsar una moció a la Junta de Portaveus perquè Sabadell reclami al govern espanyol que completi el traspàs de Rodalies a la Generalitat. Hi han votat a favor Junts per Sabadell, la Crida i Marta Morell –en representació de Podem, fins que l’expulsió no es faci efectiva en el ple municipal de novembre–. En canvi, hi han votat en contra PSC i Ciutadans.

Els republicans defensen que el traspàs del servei i les infraestructures signifiquen una millora en la gestió. Alhora, reclamen executar la inversió pendent a tot el sistema ferroviari català.

Per altra banda, la moció insta totes les administracions a fer “accions per incrementar l’ús del tren en detriment del vehicle privat” dins el marc dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) 2030 i de la mitigació dels efectes del canvi climàtic.

Reconeixement del romaní

ERC ha aprovat una moció per unanimitat perquè l’Ajuntament se sumi a la reclamació que la llengua romaní sigui reconeguda oficialment a la Unió Europea. L’aprovació unànime de la proposta també implica reconèixer el 5 de novembre com a Dia Internacional de la Llengua Romaní i que la institució hissi divendres de la setmana que ve la bandera del poble gitano amb motiu de la commemoració.

El consistori sabadellenc també donarà suport al finançament i a la promoció de la llengua romaní i a totes les accions que se’n desprenguin. La regidora republicana Francisca Maya, primera edil gitana de la història de l’Ajuntament de Sabadell, ha ressaltat que un 5% dels sabadellencs son gitanos.

Comentaris
To Top