Ciutat

La Crida acusa el govern municipal de pagar 1,3 milions d’euros a Smatsa “per serveis que no han prestat”

Les regidores de la Crida Anna Lara i Nani Valero / CEDIDA

La Crida acusa el Govern de pagar 1,3 milions d’euros a Smatsa en concepte de serveis extres que –denuncien– no han complert aquest any. La formació imputa a l’executiu de Farrés “intercanviar favors” amb l’empresa. “Està demostrat que estan incomplint de forma sistemàtica les seves obligacions”, exposa la formació política sobre la companyia.

Les acusacions d’incompliment del contracte per part de la Crida contra Smatsa venen de lluny. Durant l’anterior mandat, el Govern municipal del qual formava part la Crida “va aplicar mesures per ajustar el pagament dels serveis a aquells que realment s’havien dut a terme” i va reclamar de forma retroactiva els imports cobrats de més des de l’any 2014 fins a l’any 2016. Eren 3,5 milions d’euros a reclamar en dos anys a l’empresa des de l’Ajuntament, segons la Crida.

La jutgessa veu diversos indicis de delicte en la concessió del servei de neteja a Smatsa

Per altra banda, Perarnau recorda que també van posar en marxa la liquidació que l’Ajuntament havia de demanar a Smatsa de l’any 2017 per serveis que no es van prestar és d’1,3 milions, sempre segons la Crida. L’Ajuntament hauria reclamat la liquidació aquest dilluns.

Perarnau carrega contra els socialistes per haver trigat dos anys i assenyala que la quantitat reclamada a Smatsa, , “casualment o no”, coincideix amb la quantitat de diners que l’Ajuntament destinarà a Smatsa en concepte de serveis extres, segons els pressupostos de 2022.

“Entre els serveis extraordinaris hi ha una part justificada, corresponent a les accions per la Covid o a l’adquisició de contenidors nous, però tota la resta genera molts dubtes i preguntes”, assenyala.

Comentaris
To Top