Publicitat
Ciutat

El documental de Ca n’Oriac es projecta dissabte al Centre Cívic

La Masia de Ca n'Oriac, el 1920 / CEDIDA

El documental Ca n’Oriac, crònica històrica del barri es projecta aquest dissabte, 20 de novembre a les 18h al Centre Cívic del barri. Després que la pandèmia deixés en stand-by la projecció del documental, es reprèn per difondre-ho entre el veïnat. L’acte té un aforament limitat a 150 espectadors i l’accés és gratuït. Aquesta edició també retrà homenatge al que va ser president de la Hermandad de la Fuensanta, Vicente Lorente, i el primer president de l’associació de comerciants, José Bravo, que van morir durant la pandèmia.

Aquesta producció explica el barri a través de 26 veïns rellevants de l’àmbit social, polític i esportiu, juntament amb un recull de fotografies i documents històrics. El documental està dirigit pel periodista sabadellenc Xavi Rosell, que ja va tenir aquest càrrec a Torre-romeu, una història de lluita i solidaritat. La realització també torna a anar a càrrec de Santiago Fletcher i s’ha incorporat com a guionista Paco Vilches,autor de diferents treballs històrics i de recerca del barri. La veu en off l’ha posat el radiofonista Toni Ruiz i la banda sonora, el guitarrista veí del barri Rafa Cañizares.

Rosell sosté que “es tracta d’un treball sense precedents”. De fet, malgrat que hi ha “una gran massa d’informació impresa sobre la història del barri, no hi ha cap treball periodístic audiovisual ”, destaca el director. L’audiovisual està a la venta per 10 euros, un exemplar en format DVD.

Publicitat
Comentaris
To Top