Publicitat
Diners

Unitat empresarial per a la reactivació de les pimes

Les organitzacions empresarials territorials consensuen uns criteris comuns per ajudar les companyies a millorar la seva competitivitat

Representants de diferents organitzacions empresarials territorials es van reunir a l’octubre / CEDIDA

Una representació de diferents organitzacions empresarials territorials ha engegat un pla d’acció conjunt per tal de donar resposta als reptes i oportunitats per a les pimes i autònoms que representen en l’actual context de reactivació econòmica. A través d’una reforma tributària i de col·laboració publicoprivades, que ara ”no es dona”.

L’acord es va signar a finals del mes d’octubre fruit d’una jornada de treball que va tenir lloc al Vallès Occidental. La trobada va servir, a més, per analitzar i elaborar propostes sobre tres aspectes concrets per la competitivitat de les pimes i que s’haurien de gestionar en els pròxims mesos: la cooperació publicoprivada, un nou model tributari i els nous perfils professionals.

Des d’aquesta perspectiva, les organitzacions empresarials Aceb, Cecot, Centre Metal·lúrgic, Ciesc, Fegp, Foeg, Patronal Metal·lúrgica de la Catalunya Central, la Uea i la Uei han elaborat un document exposant el pla d’acció mencionat anteriorment, que recull un seguit de propostes i conclusions, consensuades, al voltant d’aquests tres aspectes.

D’entrada, pel que fa al primer aspecte, les entitats empresarials participants en el document destaquen que la cooperació publicoprivada és insuficient actualment. Per assolir-la, apunten que el sector públic hauria de retre comptes i presentar auditories externes de la mateixa manera que ho fan les empreses privades o els autònoms. Quant al sector privat, argumenten que les companyies han de fer visibles casos d’èxit de gestió publicoprivada, denunciar públicament aquells casos de mala gestió i treballar pel prestigi públic de l’activitat empresarial.

D’altra banda, entre les propostes que recull el document a escala impositiva, n’hi ha una que aposta per l’ús d’impostos directes i finalistes amb l’objectiu d’incentivar o desincentivar determinades activitats. Si es compleix la premissa, el pla conclou que caldria eliminar tals impostos. “El teixit empresarial demanda un model tributari compensatori i les empreses estarien disposades a pagar més si els serveis prestats per les administracions fossin eficients”, conclou el document.

I amb relació al tercer repte tractat per les organitzacions, el relatiu als perfils professionals, un dels problemes aflorats per les entitats és que el sistema de formació professional a Catalunya depèn d’Ensenyament i consideren que hauria de dependre d’Empresa i Ocupació.

Publicitat
Comentaris
To Top