Publicitat
Ciutat

Les entitats socials de Sabadell atenen 53.000 persones l’any Covid (+138%)

/ LLUÍS FRANCO

La pandèmia va impactar de ple al tercer sector de la ciutat. Les entitats socials de Sabadell, agrupades en la Plataforma Vàlua, van atendre 53.000 persones en situació de vulnerabilitat l’any 2020, més del doble d’atencions (+138%) que l’any pre-Covid. “Les entitats del sector eren necessàries abans de la pandèmia, però ara són imprescindibles”, ha apuntat Joan Brunet i Mauri, des de l’Associació Ethos.

Les entitats han celebrat avui la jornada Empreses amb Vàlua, i han reconegut la tasca de 114 negocis de Sabadell i comarca que col·laboren amb la Plataforma. “Aquestes empreses no han deixat de ser solidàries, malgrat la pandèmia”, ha expressat Sergi Asensio, des de la Plataforma Vàlua. “Quan inseriu laboralment un dels nostres usuaris, ens doneu oxigen”, ha afegit. L’acte no només ha reconegut les empreses que han donat una oportunitat laboral a persones en situació de vulnerabilitat, també a aquelles que han col·laborat amb la Plataforma.

L’Ajuntament de Sabadell també ha posat en valor la feina de les entitats socials de la ciutat. “Hem de preservar binomi entitats socials i administració pública”, ha destacat el regidor d’Acció Social, Eloi Cortés. S’ha dirigit també a les empreses del territori: “Dinamitzeu la ciutat i busqueu crear ocupació de qualitat”. La tinenta d’alcaldessa Montse González ha reconegut també l’esforç que s’ha dut a terme des de les entitats: “L’impacte de la Covid ha fet escalar el nombre persones que necessiten ajuda”.

De fet, els serveis socials de Sabadell van fer 67.271 intervencions durant el 2020. L’any de la pandèmia ha disparat un 37% les ajudes dels serveis socials a la ciutat. “Les entitats, teixit social del nostre país son l’enveja d’Europa i del món”, ha destacat Òscar Riu, director general de relaciones laborales de la Generalitat, que considera que “la millor política social és el treball”.

“Els empresaris tenen ganes de col·laborar”

L’acte ha estat precedit d’una taula rodona que ha conclòs que els empresaris de Sabadell i comarca “tenen ganes de col·laborar” amb la societat. Núria Aymerich, Secretària General del Gremi de Fabricants ha destacat que “la petita i mitjana empresa és sensible a la realitat que l’envolta” i considera que la majoria comparteix un “compromís social”.

Hi coincideix Francina Alsina, presidenta de la Taula del tercer Sector de Catalunya, que matisa que “la situació actual requereix polítiques laborals que facilitin la inserció”.

De la seva banda, Juan Mezo, director de la consultora Valores & Marketing ha apuntat que la inserció és un win-to-win: “No són empreses que actuen de forma caritativa. Sabadell és bressol de la industria, i es pot permetre vestits a mida [oferir llocs de feina adaptats a les persones]”, ha apuntat.

El Director de Relacions Ciutadanes al Casals dels Infants per l’Acció social als Barris barcelonins, Enric Canet, ha afegit: “Tothom és necessari, és important que les empreses ho interioritzin”.

Publicitat
Comentaris
To Top