Ciutat

FOTOS: Així són els nous llums de Nadal a Sabadell

Música en directe, neu artificial i confeti de colors han vestit de màgia Sabadell

Llums nadalencs al Centre / Lluís Franco

El Racó del Campanar ha estat escenari d’un conte de fades que no ha deixat ningú indiferent en l’encesa dels llums de Nadal a Sabadell. Música en directe, neu artificial i confeti de colors han vestit de màgia Sabadell. La veu a l’uníson de centenars de sabadellencs que s’havien aplegat al racó iniciava el compte enrere de l’encesa de la il·luminació, que també guarneix l’Ajuntament de Sabadell, el Passeig i la Fira de Santa Llúcia, que també ha obert aquest divendres.

La il·luminació del Passeig va de punta a punta i tant al racó del Campanar, on hi ha un trineu i un arbre gegant, com al seu voltant, els troncs i les branques dels arbres han quedat il·luminats.

En total 76 carrers de Sabadell s’han vestit avui de gala. L’encesa dels llums de Nadal s’ha fet a tres punts de la ciutat. Després del Racó del Campanar, la comitiva liderada per l’alcaldessa, Marta Farrés, s’ha desplaçat a la plaça del Pi de Ca n’Oriac.

La bola de llum de Ca n’Oriac

All I Want For Christmas is you ha fet saltar petits i no tan petits al ritme de l’himne més nadalenc, un tema que actors sabadellencs han cantat a viva veu. Com a novetat, una bola de grans dimensions presideix la plaça del Pi, patrocinada per Ca n’Oriac Comerç, que s’ha convertit en l’atracció preferida dels infants.

Els detalls s’han convertit en els protagonistes de la vesprada: les lletres de Sabadell fent brillar el centre de la plaça, un joc de llums que dibuixa un pi de Nadal sobre els fanals i el majestuós arbre vestit de vermell i tocs daurats. També unes guirnaldes daurades i platejades dibuixen l’horitzó de l’avinguda de Matadepera. La neu i l’esclat de serpentines han captivat els centenars d’assistents que han volgut inaugurar les festes: “És com estar dins d’un compte de Nadal”, explica la Nadia.

El sud es vesteix de gala 

La Creu de Barberà es vesteix de gala amb un esclat de llums i tonalitats color plata i daurat. Unes anelles dels mateixos colors  il·luminen des d’avui el quadrant de carretera de Barcelona, l’avinguda de Barberà el passeig dels Almogàvers, la principal zona comercial del sud de Sabadell.

La plaça de la Creu de Barberà guarda la cirereta del pastís: un arbre gegant, guarnit amb tot de detalls platejats i daurat, s’ha convertit en el centre de les mirades, un cop il·luminat. El plat fort de la inauguració, però, ha estat l’arribada de la neu (fictícia) al sud de Sabadell.

La mainada ha embogit sota el mantell blanc i les serpentines que queien sobre la gentada. “Mare, és com un Nadal de debò, neva!”, exclama un nen. La plaça, plena de gom a gom, ha acabat gaudint amb molt ritme de les actuacions musicals en directe. 

Es recupera la calvalcada

La ciutat torna a celebrar el Nadal, sembla ser que amb menys restriccions que l’any passat. Entre les principals novetats d’enguany, destaca que es recuperarà la cavalcada de Reis. És una de les activitats anunciades amb més entusiasme, després que la Covid obligués a suspendre l’edició de l’any passat.

També com a novetat, la part de la façana de l’Ajuntament de la plaça del Dr. Robert es transformarà en un calendari d’advent gegant. Cada tarda, el Llaminer descobrirà una història amagada dins de cada finestreta del calendari.

/ LLUÍS FRANCO

/ LLUÍS FRANCO

/ LLUÍS FRANCO

/ LLUÍS FRANCO

/ LLUÍS FRANCO

/ LLUÍS FRANCO

/ LLUÍS FRANCO

/ LLUÍS FRANCO

/ LLUÍS FRANCO

/ LLUÍS FRANCO

/ LLUÍS FRANCO

/ LLUÍS FRANCO

Sabadell recupera la cavalcada de Reis: aquestes són les novetats de la celebració de Nadal

Comentaris
To Top