Ciutat

El transport públic de Sabadell recupera el 85% dels passatgers

Usuaris viatjant a l'autobús (TUS) / Lluís Franco
Usuaris viatjant a l'autobús (TUS) / Lluís Franco

La recuperació del treball presencial, la mobilitat i més activitat social han impulsat els viatges amb transport públic a Sabadell. Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) i Transports Urbans de Sabadell (TUS) ja han recuperat el 85% de les validacions prèvies a l’esclat de la pandèmia. L’evolució ha estat menor a Rodalies, que es mou amb set de cada deu viatgers del 2019 (-30%). 

Les operadores ferroviàries i els autobusos urbans es mouen a un ritme inferior que el 2019, però l’optimisme és generalitzat: “La recuperació d’usuaris és lenta però progressiva. Des del setembre, amb l’inici del curs escolar, pugem de l’ordre d’un 1-2% mensual”, explica Oriol Juncadella, director d’FGC Operadora, en declaracions al Diari. El gerent de TUS, Xavier Cañadas, hi coincideix. “Seguim la tendència positiva dels darrers mesos amb una recuperació constant d’usuaris”, detalla.

De fet, els viatges el 2021 tancaran amb números verds en comparació amb l’any Covid. L’evolució a les estacions d’FGC de Sabadell ha estat superior a la mitjana de l’operadora ferroviària. S’han fet 598.040 validacions entre octubre i novembre, un 40,4% més respecte al mateix període de l’any passat. “Sabadell està per sobre de la mitjana de tota la línia, que és del 81% del 2019”, destaca.

També ha estat notori el salt de TUS durant els últims mesos. Entre octubre i novembre s’han validat 1.976.230 viatges. Un 19,5% més respecte a l’any passat. També Rodalies ha recuperat part dels seus usuaris, un 30% més respecte al 2020.

Comentaris
To Top