Ciutat

Els salaris del Servei d’Atenció Domiciliària pujaran un 8% el 2022

El Govern vol apujar un 8% el salari del personal del Servei d’Atenció Domiciliària (SAD) de l’Ajuntament l’any que ve. És el principal canvi introduït a l’adjudicació del contracte que l’executiu pretén aprovar en un ple extraordinari aquest dimarts, 30 de novembre. L’augment, en tot cas, ve marcat pel nou conveni pactat entre el col·lectiu de treballadors i la patronal.

La proposta del consistori és adjudicar el contracte, de 12,5 milions d’euros, a l’empresa Accent Social. Si s’aprova, com es preveu, tindrà una vigència de dos anys, fins al 2023, i es podria prorrogar dos anys més en períodes anuals. Es tracta del segon contracte de major import de l’Ajuntament, només per darrere del de la recollida de residus i neteja viària que té Smatsa.

Accent Social ja és l’empresa que gestiona actualment el servei i ha guanyat el nou concurs. El regidor d’Acció Social, Eloi Cortés, subratlla que l’adjudicació s’ha fet en un 80% per criteris tècnics i un 20% per econòmics. Sobre les demandes de millors condicions laborals per part de les treballadores, Cortés assegura que “des del primer moment estarem a sobre per assegurar que es compleix el contracte”, també amb taules de coordinació amb l’empresa. Així mateix, també ha recordat que hi ha algunes reclamacions que “estan purament en l’àmbit laboral on l’Ajuntamnt no pot intervenir”.

Què inclou el nou contracte?

El nou acord introdueix diferents millores, principalment un increment del salari de la plantilla -formada majoritàriament per dones-. L’augment és d’un 4% el 2021 i del 8% el 2022, que se sumen 2% que ja s’ha aplicat entre 2019 i 2022. Un 14% d’increment entre els anys 2019 i 2022. La nova adjudicació també incrementa un 25% el cost hora de les hores de Servei d’Ajut a la Llar en horaris nocturn i festiu. Tanmateix, s’afegeix un petit increment pressupostari destinat a cobrir l’augment de la despesa generat pels equips de protecció individual (EPI) derivat de la pandèmia, i s’incorporen dos nous perfils professionals de suport al servei: terapeuta ocupacional i diplomat d’infermeria.

El SAD atén unes 1.127 persones i compta amb més de 300 professionals, la majoria de les quals són treballadores familiars (259), 40 auxiliars i 11 coordinadores tècniques.

Comentaris
To Top