EDITORIAL

Dedicat al Josep Maria

Josep Maria Francino, periodista radiofònic sabadellenc, ens va deixar ahir als 74 anys. El coronavirus es va endur una de les millors veus de la ràdio del país. La seva mort suposa una gran pèrdua per a la professió a Sabadell i a Catalunya. Francino va tenir un paper cabdal en la creació de Ràdio Club25, la primera emissora musical catalana i també va ser un dels impulsos de Catalunya Ràdio.

A més, va recuperar Ràdio Associació de Catalunya i va ser el director de dues emissores catalanes, així com subdirector de continguts de COM Ràdio durant una dècada. Des del seu debut amb una crònica de l’actuació dels Beatles a Ràdio Terrassa el 1965 fins a la seva retirada, el 2007, el Josep Maria va deixar una empremta importantíssima en diverses generacions de periodistes i oients. En el terreny més personal, era un amant de la música i precisament dels Beatles.

De fet, posseïa la col·lecció més gran del món del grup britànic. La connexió del Diari amb el Josep Maria és ben especial: era la parella de la també periodista Pilar Armengol, companya ja retirada a qui enviem un missatge especial d’escalf en aquestes hores tan complicades. La redacció encara recorda i té ben present el primer dinar de Nadal de la nova editora del Diari de Sabadell, el 2018, al qual va venir el Francino, tot acompanyant la Pilar. Per a nosaltres no era només un gran referent del periodisme radiofònic o un sabadellenc destacable més, el Josep Maria era un més de la família del Diari de Sabadell. La seva pèrdua és molt dolorosa, però sempre ens quedarà el seu record i el seu exemple en els àmbits professional i personal.

Publicitat
Comentaris
To Top