Oci i cultura

L’art urbà tenyeix els barris

Artistes d’Artefakto pinten a barris com Torre-romeu, Can Puiggener i Campoamor

Intervenció de Werens a l'ascensor de Can Puiggener / VICTÒRIA ROVIRA

Artistes com Werens, Gerard Torres Sanmartí, Atik, Reb i d’altres més no s’aturen aquestes darreres setmanes. I és Sabadell viu un boom d’iniciatives artístiques que fan més amables les zones veïnals. Com ara Torre-romeu s’omple de colors (dins del projecte SBDON), el Pintem de Drets Sabadell (a Can Puiggener i Campoamor) i el pas soterrani de la Gran Via (en el marc de la diada feminista del 25-N). Tots ells elaborats en col·laboració amb el col·lectiu local Artefakto. 

Intervenció de Gerard Torres a la granja lletera del Parc Central / VICTÒRIA ROVIRA

Pel que fa al mural de Werens, es tracta d’un grafit amb motiu de la commemoració dels 25 anys de l’agermanament de Sabadell i Sarajevo. En aquest cas, es pinten les conegudes com a Roses de Sarajevo a les parets laterals de l’ascensor de Can Puiggener. Es fa un paral·lelisme, així, amb les marques dels projectils de guerra que van quedar a Sarajevo, que es van farcir amb resina vermella, quedant una marca commemorativa que s’ha anomenat Roses de Sarajevo.

El grafiter Gerard Torres Sanmartí, damunt la grua / VICTÒRIA ROVIRA

Així mateix, i en commemoració del Dia Internacional dels Drets Humans (aquest divendres, 10 de desembre), continuen les accions del projecte Pintem de Drets Sabadell. Enguany, s’inaugura el grafit sobre el dret a gaudir de la ciutat, realitzat pels grafiters Gerard Torres Sanmartí i Atik. Els murals es troben ubicats a la Granja del Pas, dins del Parc Central de Sabadell (al barri de Campoamor). També se n’han fet a Torre-romeu i a Can Puiggener.

Mural de l’artista Atik al Parc Central / VICTÒRIA ROVIRA

Igualment, també s’ha dut a terme el Torre-romeu s’omple de colors, en el qual conjuntament amb les escoles Joan Montllor i Agnès Armengol, l’institut La Serra i l’Espai Jove Pandora s’han realitzat tallers de grafits amb infants del barri. A més a més, el grafiter grec de renom internacional Reb va ser l’encarregat de pintar la paret mitgera d’un edifici a la plaça de Garona. El mural se centra en temes de sostenibilitat.

Taller infantil artístic / VICTÒRIA ROVIRA

Publicitat
Comentaris
To Top