Publicitat
Oci i cultura

‘Els Pastorets’ tornen amb 350 implicats rere el teló

Un instant de l’assaig de la Joventut de la Faràndula / ALBA GARCIA BARCIA

No és peccata minuta. Aquest dissabte tornen Els Pastorets després del Nadal anterior –el primer de la Covid–, en què tot va saltar pels aires. Uns ni van poder sortir a escena, mentre que els altres ho van fer sota mínims. 

D’una banda, la Joventut de la Faràndula va arribar a suspendre les funcions, després de constatar que el seu muntatge no es podia adaptar als requeriments que llavors demanava el Procicat. Era la primera vegada des del 1956 que no portaven a escena el clàssic nadalenc (que van representar per primer cop l’any 1947).

De l’altra, el Teatre Sant Vicenç sí que va decidir adaptar la funció, tot fent grups d’un màxim de 20 persones dalt de l’escenari. Però els personatges en són molts més. Només amb text, fins a 32. Així que van haver d’eliminar personatges i alguns papers van ser interpretats per un mateix actor o actriu. Per exemple, la Verge Maria era també el pecat de la Peresa. Una raresa en una funció que van començar a interpretar l’any 1943. 

Afortunadament, les restriccions en la cultura pertanyen a un temps que ja és passat. I aquest dissabte, 18 de desembre, arrenca la temporada d’Els Pastorets a ambdós equipaments. 

Assaig d’‘Els Pastorets’ al teatre creualtenc Sant Vicenç / DS

Nous rabadans al Sant Vicenç

El Teatre Sant Vicenç recupera el repartiment sencer, amb uns 55-60 actors i actrius per grup.

També avancen que hi haurà canvis significatius de maquillatge i vestuari. Així mateix, els antics Lluquets i Rovellons passen el relleu a nous rabadans. De fet, s’incorporen quatre rabadans en aquest paper tan especial i costós que porta el fil conductor de la història.

Dirigida per Carles Campoy i Júlia Vilalta, l’obra es podrà veure els dies 18, 19 i 26 de desembre i els dies 1, 2, 6, 8, 9, 15 i 16 de gener. L’horari de representació, cada dia, serà a les 17.30 h.

Un instant de l’assaig de la Joventut de la Faràndula / ALBA GARCIA BARCIA

Ruth García, a La Faràndula

Els Pastorets que pujaran a La Faràndula compten amb la nova direcció general i artística de Ruth Garcia. Es representarà els dies 19 i 26 de desembre i els dies 1, 8, 9, 15 i 16 de gener. En aquest cas, les funcions arrenquen a les 18 h.

El muntatge, “que s’ha adaptat als diferents escenaris de Covid possibles en tot moment”, apunten des de la Joventut de la Faràndula, està protagonitzat per Gorka Plans i Gerard Escudero, en els papers de Lluquet i Rovelló. Estaran acompanyats de Ferran Vidal com a Satanàs, fent parella amb Pol Berch. 

L’altra parella infernal estarà formada pel veterà Miquel Roselló i per Pol Moix fent de Llucifer. El personatge amb els tocs més humorístics del muntatge serà representat per Oriol Berch, alternant-se amb Arnau Solsona, en el paper de Jeremies.

El muntatge mantindrà la seva essència i comptarà amb més de 200 participants (tant de forma directa com indirecta). I afegits als 150 del Sant Vicenç, en són més de 350 en total.

Assaig d’‘Els Pastorets’ al teatre creualtenc Sant Vicenç / DS

Publicitat
Comentaris
To Top