Ciutat

Indignació entre l’hostaleria de Sabadell: “Les restriccions són molt agressives”

Toni Expósito, responsable del Bar Musical servint un copa dijous a la nit, tret de sortida de l'oci nocturn / VICTÒRIA ROVIRA

L’executiu català tanca l’oci nocturn i limita l’aforament al 50% en restaurants

Toni Expósito, responsable del Bar Musical, servint un copa dijous a la nit, tret de sortida de l'oci nocturn / VICTÒRIA ROVIRA

Plantats amb la taula parada. Bars i restaurants de Sabadell ja estan anul·lant les seves reserves per a les festes de Nadal davant les noves restriccions que anuncia la Generalitat de Catalunya. Una mesura que no ha estat ben rebuda pel sector: “Ens han enganxat amb els plats sobre la taula. Comandes demanades, aliments frescos que se’ns perdran, decoració nadalenca…”, enumera Jordi Roca, president del Gremi d’Hostaleria de Sabadell. A l’espera de fer un recompte oficial, el sector calcula pèrdues de milers d’euros.

L’executiu català ha limitat les reunions a un màxim de 10 persones –i, per tant, deu comensals– i limita l’aforament al 50% en restaurants i al 70% en gimnasos, la cultura i el comerç; i pretén decretar toc de queda nocturn, entre la 1 i les 6 de la matinada. I l’oci nocturn, un cop més, torna a abaixar persianes a partir de divendres. “Aquestes restriccions són molt agressives. Un 50% és un establiment pràcticament buit”, lamenta Roca.

Els propietaris de bars i restaurants lamenten que la decisió s’hagi pres sense cap avís previ. “Les cuines no improvisen, ja estava tot preparat. Ara hem de trucar a la meitat dels nostres clients per anul·lar reserves”, lamenten. Tot i això, molts consumidors ja estaven cancel·lant cites davant de la incidència de nous casos de Covid. Des del Gremi lamenten que es torni a assenyalar el sector i sostenen que serà un cop dur i donen per perduda la campanya de Nadal. “Formava part de la recuperació del sector, i ens permetria retornar els ICOs i la resta de deutes acumulats”, conclou Roca.

Adeu a l’oci nocturn

L’oci nocturn torna a tancar les portes un cop més. La Generalitat de Catalunya va aprovar el retorn de l’oci nocturn als interiors a partir del 8 d’octubre i ara torna a ordenar el seu tancament divendres 24 de desembre, a espera que el TSJC ho autoritzi. El sector també ho ha criticat: “Hem estat escrupolosos amb les mesures”, assegura Antonia Peña, propietària del Sabadebidoo. “Ara hem de tornar a la roda de sempre: retornar gènere, reduir al màxim les despeses…”, lamenta.

Per la seva banda, Edu Codina, responsable de la nova discoteca Nüe, assegura que l’afectació serà total. “El tancament és total, així que zero ingressos. L’últim cop ja ens va caducar tot el gènere”, diu.

Sabadell torna a la pista de ball

Comentaris
To Top