ESPORTS

VÍDEO: Les arriscades piruetes de la ‘rider’ sabadellenca Queralt Castellet als Estats Units

Castellet, a Aspen, ha sumat el quinzè podi en una Copa del món
Imatge d'arxiu de Queral Castellet, a Aspen / CEDIDA

El surf de neu, o snowboard, és un esport minoritari, però a poc a poc està apareixent més vegades a televisió i està guanyant transcendència. Això és gràcies sobretot a la rider sabadellenca Queralt Castellet, que segueix sumant èxits sense parar. L’esportista de 32 anys ha posat el seu gra de sorra per tal que aquest esport tingui el seu espai als telenotícies i programes esportius a la televisió.

L’últim cop que Castellet ha aparegut en pantalla ha estat aquest dilluns. TV3, La 1 i altres televisions privades de l’Estat li han dedicat un espai per explicar la seva última proesa. Queralt Castellet va tornar a pujar al podi el diumenge passat en la segona prova del Dew Tour, un circuit d’esports extrems amb els millors especialistes mundials. En el següent vídeo se la pot veure volant i fent les arriscades piruetes que van atorgar-li el títol.

 

La rider de Sabadell continua preparant els Jocs de Pequín, que es faran el febrer de l’any vinent. Castellet va quedar en la segona posició, darrere de Chloe Kim, dels Estats Units, i actualment or olímpic en la modalitat de half pipe –mig tub–. De fet, Castellet n’hauria tingut prou amb la puntuació de la primera ronda per aconseguir la plata, ja que, en la segona, no va poder superar la seva puntuació inicial.

TV3 va recollir les seves declaracions després de finalitzar la prova i penjar-se la medalla de plata: “Estic molt contenta amb la competició i amb el que significa aquesta medalla, que serveix per superar les medalles de les darreres dues edicions”, afirmava Queralt Castellet, molt satisfeta del resultat obtingut.

La ‘rider’ de Sabadell aconsegueix que un esport minoritari com l’‘snowboard’ tingui el seu espai en els informatius de televisió

Dit això, la sabadellenca no és el primer cop que surt a televisió. De fet, gairebé cada cop que a la televisió es parla de snowboard és per parlar sobre una fita seva. El penúltim cop que Castellet va sortir a la televisió va ser quan va emular el salt guanyador dels X Games el passat mes de juliol. La rider va posar en pràctica el salt 1.080 de Gui Khury, guardonat amb la medalla d’or als Jocs Extrems d’estiu. Es tracta d’un truc que requereix moltes hores d’entrenament i una coordinació mil·limètrica, ja que consisteix a donar dues voltes i mitja mentre s’està suspès a l’aire.

Queralt Castellet té una nova oportunitat per tornar a aparèixer aviat als telenotícies. La rider participarà a Pequín 2022, en els que seran els seus cinquens Jocs Olímpics. Les sensacions, fins ara, són immillorables, ja que Castellet passa per un molt bon moment de forma. La sabadellenca és una de les principals favorites a guanyar almenys una medalla en els Jocs, tot i que també dependrà del nivell de les contrincants.

No obstant això, Castellet encara no ha aconseguit guanyar un metall en els quatre Jocs Olímpics en què ha participat. El seu millor resultat ha estat un setè lloc a Pyeongchang 2018. Pel que fa a les competicions de snowboard a Pequín 2022, es realitzaran al Parc de Neu Genting, 170 quilòmetres al nord-oest de Pequín, el mes de febrer de l’any vinent. En total, es disputaran en aquest esport dotze proves diferents, sis masculines i sis femenines.

Cal dir que Castellet va començar a practicar snowboard amb sis anys. Va començar compaginant-ho amb la gimnàstica artística, esport en el qual va arribar a ser subcampiona d’Espanya en barra d’equilibri i or en salt de poltre l’any 2004. No va ser fins al 2006 que va passar a ser esportista professional de snowboard.

Comentaris
To Top