Ciutat

El Govern vol aplicar el toc de queda a Sabadell

La mesura necessita l’aval dels tribunals per a poder-se aplicar el 24 de desembre

Control conjunt de Mossos, Policia Municipal i Policia Nacional a plaça Espanya / LL. FRANCO

Des de la 1 h de la matinada fins a les 6 h del matí. És el toc de queda que el Govern de la Generalitat té previst aplicar als municipis catalans més afectats per la pandèmia, a partir de la mitjanit de dijous a divendres, 24 de desembre. Sabadell apareix a la llista de ciutats on s’estima que la mesura entri en vigor per frenar l’augment de contagis de la variant òmicron.

Sabadell compleix les condicions que el departament de Salut analitza per aplicar el toc de queda als municipis: que tinguin més de 10.000 habitants i que tinguin més de 250 casos per cada 100.000 habitants en els darrers 7 dies. La incidència d’aquesta setmana a la ciutat és de 439 casos.

Noves restriccions contra la Covid: aforaments limitats, toc de queda i reunions de 10 persones

La mitjana de casos a Catalunya és més alta (505). A tots els municipis del Vallès Occidental està previst que entri en vigor la mesura, perquè també tenen una incidència alta en els últims 7 dies: Castellar del Vallès (632), Barberà del Vallès (496), Sant Quirze (624) o Terrassa (577) en són exemples.

llum

Primera nit de toc de queda a Sabadell, l’octubre de 2020 / V.ROVIRA

De fet, la Generalitat també té intenció d’instaurar el toc de queda a municipis illa: aquells que encara que tinguin una incidència per sota dels 250 casos estan envoltats d’altres localitats amb més afectació. Per primera vegada, el toc de queda es va imposar l’octubre de 2020.

El toc de queda dependrà de tribunals

El toc de queda afecta els drets fonamentals dels ciutadans. Per tant, necessitarà llum verda del Tribunal Superior de Justícia per a implementar-se. Passa el mateix amb la prohibició de reunió de més de 10 persones, que necessita l’aval judicial.

Les mesures anunciades aquesta setmana que segur que entren en vigor seran el tancament de l’oci nocturn, la reducció de l’aforament a l’interior de la restauració (50%) i a botigues, espectacles culturals i esdeveniments esportius (70%) i la recomanació del retorn al teletreball per a funcionaris.

El sector de la restauració sabadellenc ha rebut amb indignació les noves restriccions, que asseguren que els faran perdre milers d’euros de la campanya de Nadal.

Noves restriccions contra la Covid: aforaments limitats, toc de queda i reunions de 10 persones

Comentaris
To Top