Ciutat

Liciten les obres per obrir l’Escola de Restauració a Sallarès Deu

L’Ajuntament hi destinarà 4,5 milions d’euros

Entrada a la fàbrica Sallarès Deu / VICTÒRIA ROVIRA

L’Ajuntament de Sabadell ha tret a licitació el projecte per obrir l’Escola de Restauració a l’antic conjunt fabril Sallarès Deu del barri de Gràcia. El consistori invertirà 4,5 milions d’euros en aquest projecte, la meitat dels quals provinents dels fons europeus FEDER.

En primera instància es rehabilitaran les naus més pròximes al carrer dels Cellers, conservant els elements patrimonials protegits, on es construirà l’Escola de Restauració. La superfície d’actuació és d’uns 2.079 metres quadrats. El projecte que s’hi farà va sortir a concurs i el va guanyar el despatx d’arquitectura Julià Arquitectes amb la proposta Intersticis Actius.

Imatge virtual del projecte per l'Escola de Restauració / CEDIDA

Imatge virtual del projecte per l’Escola de Restauració / CEDIDA

Amb la licitació de les obres, ara les empreses interessades en fer-les poden presentar les seves propostes i s’espera adjudicar els treballs cap a finals del primer trimestre de l’any vinent. Aleshores podran començar les obres i està previst que durin un any i mig. Seguint el calendari previst aproximadament, l’Escola de Restauració podria entrar en funcionament el 2023.

Imatge virtual del projecte de rehabilitació de Sallarès Deu / CEDIDA

Imatge virtual del projecte de rehabilitació de Sallarès Deu / CEDIDA

El conjunt fabril de Sallarès Deu ocupa tota l’illa dels carrers de Cellers, Viladomat, Jacint Verdaguer i Reina Elionor. Té quatre naus i un edifici perpendicular; en total, 8.318 metres quadrats construïts: 5.476 en planta baixa i 2.842 de soterrani. Es tracta d’un edifici protegit que data del 1920 i és obra del reconegut arquitecte terrassenc Lluís Muncunill. L’espai és de propietat municipal des que ara fa tres anys el va comprar l’anterior govern quadripartit per 4,5 milions d’euros, un dels quals va anar a compte de fons europeus.

Què més s’hi farà?

A part de l’Escola de Restauració, també està previst que Sallarès Deu sigui la nova seu de l’Escola de Flequeria, que es traslladaria des de la seva seu actual al Vapor Molins. Aquest projecte es fa en col·laboració de Gremi de Flequers de la Província de Barcelona i està pressupostat en 2,8 milions d’euros. La nova seu de l’escola ampliarà les seves instal·lacions i permetrà oferir una formació més completa en pastisseria, xocolateria o gelateria.

Tanmateix, l’antiga fàbrica de Gràcia també tindrà espai pel nou Centre avançat de formació per a la transició digital, que vol acompanyar persones i empreses en l’adaptació al món digital, generant noves oportunitats i serveis en aquest àmbit. En aquest cas, el cost previst és de 2,1 milions d’euros. I, en darrer lloc, per més endavant està previst que sigui la seu del Rebost Solidari (que deixarà d’estar a Torre-romeu) i hi haurà un espai per l’Escola Illa.

Aprovat el projecte per obrir l’Escola de Restauració a Sallarès Deu

Comentaris
To Top