Ciutat

Sabadell registra el màxim de contagis de tota la pandèmia

Sabadell registra el màxim de casos de Covid positius de tota la pandèmia

L’UCI del Taulí dobla el nombre de pacients Covid des del pont de la Puríssima / Lluís FRanco

Al llarg de la darrera setmana, un 1% dels sabadellencs han estat positius de Covid. S’han produït 2.562 contagis en només 7 dies, el màxim històric durant els gairebé dos anys de pandèmia. Els casos positius de dimecres multipliquen per deu els de fa un mes (+900%).

En aquests moments, cada sabadellenc infectat per Covid està encomanant el virus a dues persones, tal com mostra l’indicador Rt (2,3). El departament de Salut ha realitzat en la darrera setmana 11.231 PCR a Sabadell, quan durant les mateixes dates de novembre en van ser 5.174.

Tal com expressa el cap de Malalties Infeccioses del Taulí, Manel Cervantes, la nova variant de Covid Òmicron és més transmissible, tot i que la vacuna fa que les conseqüències siguin molt més lleus per a la salut.

L’alt nombre de contagis també ha disparat el risc de rebrot, que mai abans havia estat tan elevat a Sabadell. A l’índex del Departament de Salut, està fixat a un valor superior als 3.500 punts, quan fa només un mes era 10 vegades inferior, al voltant dels 300 punts. La mitjana d’edat dels nous contagis a Sabadell se situa entorn dels 34 anys d’edat.

Per altra banda, l’UCI del Taulí ha doblat el nombre de pacients Covid des del pont de la Puríssima.

Brot de Covid a la Policia Municipal de Sabadell a les portes de Cap d’Any: 11 agents positius

Comentaris
To Top