Publicitat
Vallès

El cim de la Mola tindrà wifi gratuït

Instal·laran càmeres de prevenció d’incendis forestals al parc natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac

El cim de la Mola tindrà wifi gratuït

Al cim de la Mola, s’habilitarà un punt d’accés wifi obert a la ciutadania a la façana del Monestir. Aquesta iniciativa és possible gràcies a la instal·lació d’antenes per a la recepció d’internet d’alta velocitat, que envien el senyal des de Matadepera fins a dalt de la muntanya.

El servei de wifi gratuït es posarà en marxa aprofitant que la Fundació Patrimoni Natural instal·larà una desena de càmeres de vigilància per prevenir incendis al parc natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac, que necessiten internet per funcionar.

S’instal·laran entre quatre i sis càmeres fixes i tres de mòbils al cim de la Mola. A més, es renovaran les plaques solars actuals i les antenes dels repetidors de comunicacions que hi ha al mateix cim i que tenen més de 15 anys.

El president de les ADF del Vallès Occidental i membre de la Fundació Patrimoni Natural, Joan Trenchs, ha explicat que “quan vam plantejar posar càmeres, vam veure que les plaques solars no eren suficients i que molts suports de les antenes estaven en mal estat, i també calia portar internet de velocitat a dalt de la Mola per tal de poder fer funcionar les càmeres”.

Aquesta actuació és possible gràcies a un treball conjunt entre el parc natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac; la Diputació de Barcelona, que s’encarregarà de retirar les plaques solars; el servei de prevenció d’incendis de la Diputació de Barcelona, que retirarà els suports i les antenes antigues; l’Ajuntament de Matadepera, que instal·larà un enllaç per donar cobertura d’internet de qualitat entre Can Prat i la Mola; la Fundació Patrimoni Natural, que finança les càmeres de vigilància d’incendis forestals, i la Federació d’ADFs del Vallès Occidental, que es farà càrrec del cost del transport en helicòpter i facilitarà el personal especialitzat en telecomunicacions per fer tot el muntatge.

Comentaris
To Top