Publicitat
Ciutat

Les depuradores de Sabadell estrenen els dos parcs fotovoltaics més grans en aquestes instal·lacions de Catalunya

Les depuradores de Sabadell, a Sant Pau de Riu-sec i al riu Ripoll, funcionaran amb un 21% d’energia neta d’autoproducció gràcies a la instal·lació de plaques fotovoltaiques i l’aprofitament del biogàs. El president d’Aigües Sabadell, Enric Blasco, ha presentat el projecte aquest dimarts acompanyat de l’alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés, la secretària d’Acció Climàtica de la Generalitat, Anna Barnadas, i el director de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA), Samuel Reyes. La inversió, de 880.000 euros, ha anat a càrrec de l’ACA.

Plaques fotovoltaiques i aerogeneradors a la depuradora de Riu-sec / LLUÍS FRANCO

En total, s’han instal·lat prop de 2.000 plaques fotovoltaiques que converteixen Sabadell en el municipi amb els parcs fotovoltaics més grans instal·lats a cap altra depuradora de Catalunya. Anualment, produiran prop de 1.400 MW/h d’energia, una quantitat equivalent al consum de 400 habitatges, i amb aquesta acció s’evitarà l’emissió de 649 tones de CO2 a l’atmosfera. Enric Blasco ha subratllat que aquest projecte “és un exemple que si l’empresa privada i l’administració pública treballem plegats, podem aconseguir els reptes que ens proposem”. Per la seva part, Marta Farrés assegura que “és un orgull de ciutat ser referents en aquest camp i ho serem més en el futur”.

L’energia fotovoltaica se suma a la produïda pels aerogeneradors, instal·lats a principis del 2020 a la planta de Riu-sec, i a l’aprofitament del biogàs de les plantes depuradores, i aquesta suma és la que farà possible assolir el 21% d’autoproducció d’energia neta al conjunt de les dues plantes depuradores.

Anna Barnadas ha destacat que “algú pot pensar que només és un 21%, però estem parlant d’una depuradora que consumeix una gran quantitat d’energia i això ens ha de fer reflexionar sobre quant gastem”. En els pròxims mesos es preveu ampliar la capacitat de producció de l’energia un 44%.

Publicitat
Comentaris
To Top