Ciutat

El Taulí crea una nova empresa de simulació mèdica: Anais Medical

El Taulí és el bressol d’una nova empresa que aporta solucions de simulació mèdica al mercat. Es tracta d’Anais Medical, un projecte sorgit de l’Institut d’Investigació i Innovació Parc Taulí (I3PT) que ara es constitueix de forma independent per poder continuar creixent.

El Dr. Ibeas, amb un model anatòmic d'Anais Medical / VICTÒRIA ROVIRA

El Dr. Ibeas, amb un model anatòmic d’Anais Medical / VICTÒRIA ROVIRA

Liderada pel nefròleg de l’hospital Dr. José Ibeas, Anais Medical crea productes que imiten el cos humà, com un braç, i permeten a estudiants i professionals fer pràctiques amb models realistes. La intenció és que així puguin entrenar i millorar les habilitats tècniques dels processos intervencionistes de manera que “l’entrenament sigui el menys possible amb la pràctica del pacient”, segons el doctor, i aconseguir “que no pateixi el metge-aprenent”. Així poden practicar procediments com la col·locació de catèters a la vena jugular, la creació d’una fístula mitjançant la realització d‘una cirurgia sobre artèries i venes i la punció de les fístules, entre d’altres.

L’empresa ofereix productes de simulació en diferents àrees com la nefrologia, la cirurgia vascular, la radiologia o la infermeria. El mètode d’Anais implica el desenvolupament de models altament realistes, d’una banda, a través de la realitat virtual i, de l’altra, de productes fets amb material sintètic que reprodueixen de forma molt similar el teixit humà i l’anatomia humana, ja que es basen en estructures de pacients reals.

“Mentre que els models físics permeten un entrenament pràctic i la familiarització amb procediments invasius en un ambient sense riscos, la realitat virtual ofereix una primera interacció amb l’anatomia en un entorn que permeti la immersió en tres dimensions”, destaca Ibeas.

S’espera que al llarg del 2022 neixin més empreses (spin-off) de l’I3PT. Aquesta és la tercera que ha sorgit fins ara i n’hi ha altres com BetterCare.

Un braç d’imitació per evitar errors dels estudiants

Comentaris
To Top