Publicitat
Ciutat

El bo social a Sabadell: 2.887 famílies beneficiàries el 2021 (+10%)

Talls de llum a Sabadell, Can Puiggener/ VICTÒRIA ROVIRA

L’any 2021, un 10% més de famílies sabadellenques s’ha acollit al bo social elèctric. En total, 2.887 llars de Sabadell han estat beneficiàries dels descomptes en el subministrament elèctric per trobar-se en situació de vulnerabilitat. Així ho constaten les últimes dades d’Endesa, que apunten que el 1.733 famílies són vulnerables – i compten amb una rebaixa del 60% en la seva factura–, mentre que 1.154 són vulnerables severes i gaudeixen d’una reducció del 70%. Del total d’assignacions a la capital vallesana, un 39% han estat renovacions i un 61% noves sol·licituds.

El 49% dels beneficiaris de Sabadell són persones en situació de vulnerabilitat. La resta de beneficiaris són famílies nombroses (45%), pensionistes (5%) i l’1% correspon a col·lectius especialment afectats per la crisi econòmica derivada de la Covid-19 i que s’han acollit a aquesta ajuda –vigent fins el 28 de febrer, si el Govern no ho prorroga–.

Cofinançament

Tampoc els clients vulnerables severs atesos pels Serveis Socials no han de fer-se càrrec de la factura si l’administració financia el 50% de l’import. Una vegada Serveis Socials es fa càrrec d’aquest cofinançament, l’elèctrica assumeix l’altre 50%. D’aquesta forma, els clients no contreuen cap deute i no se’ls interromp el subministrament elèctric.

El deute acumulat de les famílies sabadellenques amb Endesa superava el milió d’euros entre els anys 2015 i 2020, segons els primers càlculs municipals. Una xifra, però, que queda eixugada: l’elèctrica ara assumeix el deute dels impagaments de famílies vulnerables del 2015 al 2018 i la meitat del 2019 i 2020. La part restant l’assumeix l’Ajuntament de Sabadell (25%) i Generalitat (75%) i el cost de la pobresa energètica que es genera des de l’1 de gener del 2021, s’assumirà al 50%.

Renovar el Bo Social

Tal com estableix la normativa, les persones beneficiàries d’aquest descompte han de tramitar una sol·licitud de renovació cada 2 anys per a verificar que continuen complint els criteris d’assignació definits pel Govern central i, així, mantenir el descompte en la factura elèctrica.

En aquest sentit, Endesa tramita a Catalunya una mitjana de 8.000 sol·licituds mensuals de Bo Social, de les quals un 70% es resolen favorablement per part del Ministeri de Transició Ecològica amb una vigència de 2 anys, excepte les famílies nombroses, que estan subjectes a la vigència del carnet.

Aquests descomptes estaran vigents fins el 30 d’abril de 2022. Després d’aquesta data, els descomptes tornaran a ser del 25% pels clients vulnerables i del 40% pel vulnerables severs, tal i com estableix la normativa.

El deute amb Endesa supera el milió d’euros a Sabadell

Publicitat
Comentaris
To Top