Ciutat

Generalitat i Endesa signen un acord que eixuga el deute de 2.400 famílies

Pobresa energètica / LLUÍS FRANCO

Acord contra la pobresa energètica. Generalitat, administracions locals i Endesa van anunciar ahir un acord per eixugar el deute acumulat dels darrers sis anys per pobresa energètica, que són 38,7 milions d’euros de 35.518 famílies catalanes. A Sabadell, són més de 2.400 les llars que en sortiran beneficiades, segons les últimes dades disponibles. L’acord, que parteix de la Llei de pobresa energètica que el Parlament va aprovar per unanimitat l’any 2015, estableix que Endesa assumirà el deute de les famílies del 2015 al 2018 i la meitat del deute dels anys 2019 i 2020.

Dels milions d’euros restants, el 75% els assumirà la Generalitat i el 25%, les administracions locals. La companyia subministradora també es compromet a informar els usuaris, aplicar el bo social i renunciar a fer reclamacions del deute.

Sabadell va ser la primera ciutat catalana que va sancionar les elèctriques, l’any 2016, per deixar famílies vulnerables sense subministrament, i va obrir 14 expedients sancionadors. “Això és exercir la capitalitat, Sabadell va ser capital catalana en benestar i drets socials”, destaca Gabriel Fernàndez, portaveu municipal d’ERC i exregidor d’Acció Social de l’anterior equip de govern, que ha celebrat l’acord.

Comentaris
To Top