Diners

El grup d’enginyeria IDP adquireix Ecointegral

IDP Enric Blasco
El director general d'IDP, Enric Blasco, a la seu central de l’enginyeria situada a la Torre Millenium / LLUÍS FRANCO

El grup d’enginyeria IDP adquireix una participació majoritària d’Ecointegral, empresa referent del sector energètic i les telecomunicacions a l’Estat. D’aquesta manera, la companyia sabadellenca avança en el seu pla estratègic de creixement definit des de l’entrada de Nazca Capital en el seu accionariat el juliol del 2020. De fet, IDP ha tancat l’any 2021 amb 19,3 milions d’euros d’ingressos, un 70% més que el 2020. La previsió de cara al 2022 és superar els 25 milions d’euros de facturació.

Dit això, el grup d’enginyeria, que desenvolupa projectes mitjançant una tecnologia innovadora anomenada BIM (Building Information Modeling), conformarà un equip tècnic de més de 450 professionals i consolidarà la seva presència a l’Estat amb oficines a Madrid, Sabadell, Saragossa, Màlaga, Las Palmas, la Corunya, Còrdova, Cartagena i Lugo. Des d’IDP, que va ser creada l’any 1998, asseguren que la seva intenció és oferir un servei global als seus clients, “però des de la proximitat”.

El conseller delegat de la companyia sabadellenca, Enric Blasco, explica que amb la compra d’Ecointegral IDP incorporarà dues noves línies de negoci “estratègiques”: el sector energètic i les telecomunicacions. “Ens ajuden a consolidar el projecte empresarial que estem configurant, a més de permetre’ns ser presents a tota la geografia espanyola i donar un servei de proximitat als nostres clients”, assenyala.

Bones perspectives de creixement

Així mateix, Blasco indica que l’operació suposa “un salt d’escala” per al grup d’enginyeria. “Ens permet situar-nos entre les quinze primeres enginyeries d’Espanya. És un pas més de l’ambiciós projecte d’IDP, que preveu bones perspectives de creixement a la península Ibèrica”, exposa.

Per la seva banda, des d’Ecointegral, que compta amb 220 treballadors, indiquen que l’operació els ajudarà a continuar amb la seva línia de creixement dels darrers tres anys, ja que tindran més capacitat productiva, força comercial i presència geogràfica. L’equip directiu continuarà liderat per Francisco Martín, qui segueix com a director general. A més, Juan Ramón Mateos, soci fundador de la companyia, encapçalarà el consell d’administració.

Ecointegral ha treballat en més de 3.500 projectes d’energies renovables i de transport i distribució elèctrica per a clients com Endesa, Naturgy, Red Eléctrica de España, o Forestalia, entre d’altres.

Comentaris
To Top