Ciutat

VÍDEO: Una nova actuació de la unitat canina acaba amb un detingut a Sabadell

La Policia Municipal de Sabadell va detenir el passat dilluns una persona que havia amagat 200 grams d’haixix en el seu vehicle, estacionat al parc de Can Gambús. Un dels gossos de la unitat canina K9 va trobar oculta la droga en el cotxe, gràcies a l’avís d’una agent fora de servei. Les forces de l’ordre han difós el vídeo en què el gos policia descobreix la bossa amb l’haixix.

Els agents van detenir l’home, de 45 anys, com a presumpte autor d’un delicte contra la salut pública per tràfic de drogues.

Així mateix, en l’actualitat quatre guies canins conformen la unitat canina K9 i participen com a eina de suport en la majoria dels plans preventius planificats per la Policia. A més, assumeixen com serveis específics actuacions preventives en el tràfic i consum de drogues en col·legis i instituts, zones d’oci, parcs, línies de transport públic, persones i vehicles que accedeixen a la ciutat.

La unitat canina ha guanyat importància des de la seva implantació el 2008 i s’ha convertit en una referència a Catalunya. Es tracta d’una unitat policial gairebé infal·lible que afavoreix la modernització de la policia i millora el servei prestat a la ciutadania. De fet, no és casualitat que la Policia Municipal rebés un premi distintiu el 2018 de la Unió Nacional de Caps i Directius de la Policia Local com a distinció a les bones pràctiques de la seva unitat canina.

L’olfacte de la Unitat Canina per trobar droga

Comentaris
To Top