Ciutat

El Banc Sabadell guanya 530 milions d’euros gràcies a l’impuls de TSB

Banc Sabadell
/ VICTÒRIA ROVIRA

El Banc Sabadell (BS) ha tancat l’exercici del 2021 amb un benefici net atribuït de 530 milions d’euros, una xifra molt superior als 2 milions d’euros de guanys de l’any 2020. L’entitat bancària es troba, doncs, més a prop dels 768 milions d’euros de benefici que va aconseguir el 2019, abans de l’arribada de la pandèmia.

La millora dels resultats s’explica en bona part per la bona evolució de la filial britànica TSB, que ha aportat 118 milions d’euros de guanys al BS. Per tant, ha deixat enrere les pèrdues de 220 milions de l’any 2020. Els altres motius de creixement han estat la reducció dels costos totals (-4,4%) i els ingressos del negoci bancari, que s’han incrementat un 3% en termes interanuals, fins als 4.893 milions d’euros.

20 coses que no saps sobre el Banc Sabadell

Valoració positiva

Segons el conseller delegat, César González-Bueno, el Banc Sabadell ha aconseguit avançar un any l’objectiu de rendibilitat del seu pla estratègic. “L’empenta comercial, la transformació digital, el gir radical de TSB i l’acord laboral han contribuït a una millora substancial dels resultats”, ha assenyalat.

En la mateixa línia, el director financer de l’entitat bancària, Leopoldo Alvear, ha remarcat que el BS ha guanyat quota aquest 2021 tant a Espanya com al Regne Unit. “Els estalvis de costos han impactat positivament en els comptes de l’exercici”, ha afegit.

Bon comportament de les comissions netes

Dins la partida dels ingressos derivats del negoci bancari, cal destacar el comportament de les comissions netes, que creixen un 8,7% respecte al 2020. El Banc Sabadell ha obtingut ingressos per 1.468 milions d’euros per aquest concepte, impulsat per l’evolució de les comissions de gestió d’actius i les de serveis. Pel que fa al marge d’interessos, creix un 0,8% i se situa en els 3.425 milions d’euros.

Josep Oliu (Banc Sabadell): “Hem posat les bases d’un nou model de banca més rendible”


Quant als recursos de clients en balanç, el BS ha tancat l’exercici amb 162.020 milions d’euros (119.242 milions sense tenir en compte TSB). Es tracta d’un 7,5% més respecte al 2020 (+5,9% sense TSB). Així mateix, els recursos de clients fora de balanç han augmentat un 9,5% en termes interanuals, fins als 41.678 milions d’euros.

En relació amb el crèdit viu, el Sabadell ha tancat el 2021 amb un saldo de 154.912 milions d’euros (110.862 sense tenir en compte TSB). Això suposa un creixement del 6,7% en comparació amb el 2020.

Dit això, la producció hipotecària de TSB va assolir els 2.169 milions de lliures (2.588 milions d’euros) únicament durant el darrer trimestre de l’any, un 56% més en termes interanuals. Segons l’entitat, 2021 ha estat el millor any de producció hipotecària en la seva història.

Comentaris
To Top