ESPORTS

Mor Lluís Muñoz, el capità sabadellenc del Centre d’Esports europeu

Lluís Muñoz a la Creu Alta

Format a la pedrera, va ser un dels protagonistes de la millor època de la història del club a Primera Divisió

Lluís Muñoz, a la dreta, juntament amb José Luis Garzón a la Nova Creu Alta / Ll. F.

El Centre d’Esports està de dol. A l’edat 86 anys ha mort Lluís Muñoz i Grau, jugador sabadellenc que va defensar la samarreta arlequinada en dues etapes, la més recordada en l’època daurada a Primera Divisió entre 1965 i 1970. També va ser el capità de la històrica eliminatòria de la Copa de Fires de l’any 1969 davant el Bruges FC en l’única experiència europeu del club.

La seva etapa de formació va ser al Centre d’Esports. Molt aviat va començar a destacar i va ser cridat per la selecció espanyola juvenil. Lluís Muñoz va ser un dels protagonistes del títol mundial del combinat juvenil a Alemanya en la dècada dels cinquanta. També va ser internacional amb la selecció espanyola amateur. L’any 1954 va ser escollit millor esportista sabadellenc i la temporada 54/55 va ser traspassat al RCD Espanyol per jugar la Copa i finalment s’hi va quedar vuit temporades (una com a cedit al Ceuta).

Lluís Muñoz va ser el capità en l’eliminatòria contra el Club Bruges / D.S.

Després d’un pas efímer pel Deportivo de la Corunya, Lluís Muñoz, que alternava la seva posició com a migcampista i defensa central, va tornar al Centre d’Esports i va viure l’època més brillant de la seva història, amb Ricard Rosson a la presidència i Pasieguito a la banqueta. El Sabadell va aconseguir la seva millor classificació a Primera Divisió (quart lloc) que li va permetre disputar la famosa eliminatòria de la Copa de Fires davant el Bruges FC. Lluís Muñoz va ser el capità arlequinat d’aquella única experiència internacional. Va jugar cinc temporades i en total, dels 16 anys com a professional, 14 van ser a la màxima categoria.

Després de la seva retirada va estar vinculat al futbol base del Sabadell i va dirigir el juvenil arlequinat. Es va guanyar l’estima de l’afició per la seva gran implicació amb el club i un tracte sempre afable amb la gent. Casat amb la Maria Carme, van tenir quatre fills: Lluís, Maria Carme, Alícia i Eva. El futbol va ser la seva passió, però el seu hobby preferit va ser la pesca. El Lluís aprofitava qualsevol ocasió per anar a pescar, fins i tot a les seves vacances. L’acte del sepeli serà aquest diumenge al Tanatori a les 12 hores. Marxa un dels històrics del Centre d’Esports.

Comentaris
To Top