Oci i cultura

Port del Comte té una mica de Sabadell

El Jaume ha fet vida a la comarca del Solsonès i no pretén tornar a Sabadell ni a curt ni a llarg termini / CEDIDA

Sabadell ha estat protagonista de manera indirecta d’un dels programes més populars de TV3, El foraster, presentat per l’actor i monologuista Quim Masferrer. Un veí de la ciutat ha sigut un dels personatges principals que ha aparegut en un dels capítols del programa. Ell és el Jaume, que 40 anys enrere va decidir deixar la vida que portava a Sabadell i anar a viure a la Coma i la Pedra, el lloc on es desenvolupa el quart capítol de la setena temporada d’El foraster. Es tracta d’un poblet de menys de mil habitants —com tots els que visita Quim Masferrer— que es troba als peus de l’estació d’esquí del Port del Comte i està situat a la comarca del Solsonès.

El Jaume apareix per primer cop en escena al minut 8 del capítol. Masferrer se’l troba a la terrassa del bar de les pistes d’esquí del Port del Comte prenent una cervesa a plena llum del dia. El sabadellenc li ofereix asseure’s al seu costat i estableixen una conversa força llarga. “Estic treballant, no ho veus? Ara és l’hora de l’àngelus (oració diària catòlica que es resa a les dotze del migdia). És a dir, puc fer una cervesa i un vermut”, diu amb to irònic el Jaume, que aconsegueix treure un somriure d’orella a orella al presentador del programa.

Després d’aquesta intervenció, el veí explica, a petició de Masferrer, com va arribar a la Coma i la Pedra: “Com a bon sabadellenc, treballava a la indústria tèxtil i després vaig estar un temps sent publicista. Però, després del servei militar vaig decidir que no volia seguir vestint amb corbata i camisa i és per això que vaig venir a viure al Port del Comte”, indica.

40 anys de vida al Port del Comte

Des de llavors, ara farà 40 anys, el Jaume és monitor d’esquí i assegura que està encantat amb la vida que porta ara. De fet, ell no té previst tornar a Sabadell ni a curt ni a llarg termini. “A les ciutats fa pudor”, diu sense embuts.

Així mateix, preguntat per quin aspecte principal ha de tenir un monitor d’esquí, ell ho respon amb claredat: la humilitat. Dit això, aquest, però, no és l’únic moment que el Jaume apareix en pantalla, ja que el sabadellenc convida Masferrer al sopar de singles, una trobada entre el Jaume i amics seus del poble cada dimarts. El presentador del programa accepta la proposta.

La taula és de cinc persones. Entre elles hi ha el Feliu, l’home per qui es va començar a organitzar el sopar de singles. Ell va perdre fa dos anys la seva dona. Després de la seva mort, el Jaume va trucar al Feliu i el va convidar a sopar per tal que no se sentís sol. Després d’aquell dia, cada dimarts hi ha hagut sopar de singles i el Feliu mai ha fallat a cap cita. “Abans esperava que fos diumenge, ara vull que sigui dimarts”, diu emocionat. Masferrer recull el guant i posa com a exemple aquest cas per donar valor a l’amistat. “L’amistat és el més important que hi ha”, conclou el Jaume.

A més, com a curiositat, el seu fill, l’Albert, qui com el Jaume és monitor d’esquí, també apareix en el capítol. De fet, amb ell i el seu amic Ferran, Masferrer veu una posta de sol en una de les rutes més destacades del Port del Comte, el tour de l’amor.

Masferrer, a Sabadell

D’altra banda, cal explicar que Quim Masferrer visitarà Sabadell per fer el seu monòleg Bona gent. El presentador d’El foraster actuarà al Teatre La Faràndula el dia 26 de febrer a les 20 h. Encara hi ha algunes entrades disponibles per a la funció.

Quim Masferrer actuarà a Sabadell a finals de mes

Comentaris
To Top