Publicitat
EL PERSONATGE

La mascareta ha de ser obligatòria a l’exterior?

Sabadellencs passejant pel Centre / LLUÍS FRANCO

Blai Carriet: “Molts estudis diuen que no fa falta”

Les mascaretes deixen de ser obligatòries a l’exterior des d’avui. El govern espanyol va aprovar un decret dimarts passat per activar aquesta nova mesura.  Això sí, serà obligatori l’ús de mascareta en els esdeveniments multitudinaris que tinguin lloc en espais a l’aire lliure quan no es pugui mantenir una distància de seguretat. També es recomana fer-la servir en espais exteriors on es produeixin aglomeracions. El sabadellenc Blai Carriet opina que la decisió d’eliminar l’obligatorietat de dur la mascareta a l’exterior és “encertada”. “Ja era hora. Molts estudis diuen que a l’aire lliure no és necessari el seu ús. Només es contempla en cas d’aglomeracions”, considera.

Laura Garriga: “Ja no cal que ho sigui, perquè a l’aire lliure és més difícil contagiar-te”

Per la seva banda, la sabadellenca Laura Garriga creu, com el Blai, que l’obligació de dur mascareta a l’exterior “ja no calia”. La veïna remarca que els contagis per coronavirus tenen lloc en espais tancats. “Ja no cal que la mascareta sigui obligatòria a l’aire lliure, perquè és més difícil contagiar-te que a llocs tancats”, indica. D’altra banda, la Laura espera que la pandèmia “ja vagi de baixada”. “Treballo en una agència de viatges i si la cosa no s’arregla, malament”, assenyala. Ella intenta ser optimista i considera que aviat es considerarà la Covid com una espècie de grip. “És l’única manera de tenir normalitat”, conclou.

Jaume Miró: “Jo continuaré portant-la, perquè així evito constipar-me”

“Gràcies a la mascareta, fa dos anys que no agafo la grip”. El Jaume Miró continuarà portant la mascareta a l’exterior, encara que ja no sigui obligatòria, per evitar constipar-se. “Tinc la intenció de portar-la tot l’hivern. No em molesta i em serveix per no agafar cap malaltia. Així i tot, a l’estiu potser sí que no la duré per evitar tenir més calor”, apunta. Així mateix, el Jaume creu que la pandèmia està “més controlada” i pronostica, tal com fa la Laura, que passarà a ser considerada una malaltia semblant a la grip. Tanmateix, el sabadellenc no dubta que hi haurà una setena onada abans que acabi el 2022, tot i que espera que no es tradueixi en un increment d’ingressats als hospitals. “Els vacunats passen de manera lleu la malaltia. Potser el problema serà els qui encara no s’han vacunat”, finalitza el Jaume.

Publicitat
Comentaris
To Top