ZÀPING

Pep Carpena, de la companyia teatral d”El llop’ de TV3: “Dedicar-me al teatre seria inimaginable”

Pep Carpena El llop TV3
L’intèrpret sabadellenc pretén dedicar-se professionalment a la interpretació després d’estar més de 30 anys al teatre amateur / D.S.

L’actor sabadellenc Pep Carpena ha estat escollit en el programa El llop de TV3 per fer de Sebastià a l’obra teatral Terra baixa. L’intèrpret amateur del Teatre del Sol serà un dels onze integrants de la companyia que representarà la tradicional obra de l’escriptor renaixentista Àngel Guimerà.

Carpena mostra la seva satisfacció i agreix l’oportunitat a Àngel Llàcer i al seu equip. Un cop acabi la gira de Terra baixa per bona part dels teatres de Catalunya, que està prevista per al setembre, l’actor pretén dedicar-se professionalment al teatre.

Què suposa per a tu estar entre els onze actors que faran ‘Terra baixa’?

Per a mi suposa un autèntic regal. Jo estava a punt de llançar la tovallola amb el teatre i, per tant, veure’m dins de la companyia de Terra baixa és molt gratificant. A la vegada, també és un reconeixement a tota la feina feta com a actor amateur.

Com et vas sentir en el moment que el jurat d’‘El llop’ va haver de decidir l’elenc d’actors?

Recordo que va ser un dia molt intens. Estàvem tots els actors molt cansats i nerviosos. Fins i tot, vaig arribar a pensar si valia realment la pena entrar a la companyia de Terra baixa, ja que feia quatre dies que no veia la meva família. Tanmateix, vaig sentir una alegria immensa quan em van comunicar que el paper de Sebastià era meu.

El talent teatral de Sabadell, a ‘El llop’ de TV3

Faràs el paper de Sebastià. Segurament, és un dels més complicats de l’obra.

Sí. He de dir que des que vaig fer el pas per apuntar-me al càsting volia aquest paper, que és molt llaminer. Fer de dolent té un extra: deixar aflorar reaccions i sentiments irracionals, que normalment no fem servir a la vida real, per sort.

Què veurem en els pròxims capítols del programa?

L’espectador podrà veure tot el procés de preparació per dur a terme una obra: les primeres lectures, vestuari, escenografia, etc. Per tant, entendrà perfectament com funciona una companyia de teatre.

Com és la relació amb la resta de membres de la companyia de ‘Terra baixa’?

Molt bona. Des de l’inici del programa hi ha hagut molt de respecte entre tots, encara que molts lluitéssim per aconseguir el mateix paper. Dit això, també estic molt content amb l’Àngel Llàcer i el seu equip, ja que són molt curosos i educats a l’hora de dir les coses. A més, els productors de TV3 que duen a terme el programa són grans professionals.

Quan s’acabi el programa, el teu propòsit és dedicar-te al teatre?

M’encantaria. D’entrada, hi haurà una gira professional de Terra baixa al setembre per teatres de Catalunya que vull gaudir al màxim. Després d’això, tinc la intenció de buscar un representant i continuar formant-me amb l’objectiu de dedicar-me a la interpretació. Estic preparat per aconseguir-ho. Llevar-me al matí per anar a fer teatre seria inimaginable.

Quines han sigut les reaccions després de la teva entrada a la companyia de ‘Terra baixa’?

He tingut moltes felicitacions, més de les que hauria pogut imaginar. Persones amb qui fa almenys 30 anys que no tinc contacte m’han escrit un missatge per donar-me l’enhorabona. Això sí, he de dir que a les xarxes he vist que la majoria de gent que mirava el programa preferia l’altra persona que es va presentar per fer de Sebastià, però no vull fer-me mala sang amb això.

Un actor sabadellenc, escollit a ‘El llop’ de TV3 per fer de Sebastià a ‘Terra Baixa’

Comentaris
To Top