Oci i cultura

Un actor sabadellenc, escollit a ‘El llop’ de TV3 per fer de Sebastià a ‘Terra Baixa’

Terra Baixa Pep Carpena El llop
Pep Carpena interpretarà el Sebastià a 'Terra baixa' / D.S.

L’actor sabadellenc Pep Carpena ha estat escollit en el programa televisiu El llop de TV3 per fer de Sebastià a l’obra Terra baixaL’intèrpret amateur del Teatre del Sol serà un dels 11 integrants de la companyia que representarà la tradicional obra en català de l’escriptor renaixentista Àngel Guimerà.

En el quart capítol d’El llop fins a 33 actors aspiraven a formar part de l’elenc de Terra baixa. Tots ells van haver de fer front a una fase de laboratori en què van interpretar personatges de l’obra. Després, el jurat va fer la tria final. Pep Carpena va ser escollit per l’equip d’El llop per fer de Sebastià, el personatge malèvol de Terra baixa.

L’actor sabadellenc es va emocionar en el moment en què va saber-ho. Carpena va fer una sentida abraçada al presentador del programa Àngel Llacer, un dels directors teatrals i actors més coneguts de Catalunya.

El talent teatral de Sabadell, a ‘El llop’ de TV3

Comencen els assajos

Així mateix, en el pròxim capítol, el 5è del programa, els onze actors començaran a preparar l’obra. Descobriran, a més, la posada en escena que ha dissenyat l’equip artístic d’El llop i rebran la visita d’un actor que als anys 80 va representar Terra baixa.

El programa consta de vuit capítols de 70 minuts cadascun. Ara ja s’han emès els quatre primers programes i el cinquè tindrà lloc el pròxim dimecres, dia 16 de febrer, a les 22.15 h. De fet, cada setmana s’estrenarà un nou capítol.

En definitiva, El llop explica el procés de posar en marxa la funció teatral des de zero. Es tracta, per tant, d’un espai a cavall entre el concurs i la divulgació cultural, que també posa en relleu la importància de les companyies teatrals amateurs del país.

El 13 de setembre es va obrir el procés de selecció per participar en el programa. Començava així un càsting per crear l’equip d’actors de Terra baixa. De les 1.500 persones que s’hi van presentar en primera instància, se’n van seleccionar 250. En el procés de càsting, la xifra es va reduir fins als 33, i en la fase de laboratori s’ha fet la tria final dels onze actors que representaran l’obra. Un procés que acaba el dia de l’estrena de Terra baixa.

Un altre sabadellenc participa a El llop

Dit això, a banda de Pep Carpena, un altre sabadellenc també ha sigut protagonista d’El llop. Ell és Carles Blanco, del Teatre Sant Vicenç. Blanco, que apareix en el primer capítol del programa, no va aconseguir superar la prova. Els actors havien de representar davant del jurat un monòleg.

Tot i no aconseguir passar a la següent prova, Carles Blanco va valorar de forma positiva l’experiència: “Poder participar en un càsting organitzat per Àngel Llacer és inimaginable. Estic molt satisfet de com ha anat tot”, va indicar.

Comentaris
To Top