Publicitat
ESPORTS

OAR Gràcia Sabadell-La Roca, duel d’altura i màxima exigència

OAR Gràcia-La Roca, prèvia

El conjunt gracienc defensa la segona plaça al seu fortí davant un líder d’altíssim nivell

Els jugadors de Cesc Borrell volen repetir aquesta imatge / Ll. Franco

Dia gran d’handbol aquest dissabte (18 hores) al Pavelló Municipal del carrer de Boccaccio. Es veuen les cares el segon contra el líder, OAR Gràcia-La Roca. Un duel d’altura que promet espectacle i emoció. El conjunt de Cesc Borrell vol consolidar la seva posició de privilegi per aspirar al play-off d’ascens davant un rival d’altíssim nivell aquesta temporada.

Fa gairebé un any, l’OAR Gràcia travessava una situació força complicada. Va perdre el derbi a la pista del Centre d’Esports i fins i tot va aparèixer el fantasma del descens. La conseqüència seria el relleu a la banqueta: Cesc Borrell va substituir Gerard Gomis.  Ara, en canvi, viu un moment dolç: segon classificat i amb serioses aspiracions d’accedir a les fases d’ascens, amb un joc ofensiu, alegre i molt vistós. Què ha canviat en només un any? Un dels històrics de la plantilla gracienca, Quim Vaillo, ho analitza: “L’equip competeix molt bé. Han entrat noves idees, tenim una mentalitat molt forta i també han ajudat els reforços d’aquesta temporada que han augmentat el nivell de la plantilla. Ens hem convertit amb un grup molt sòlid tant a dins com a fora de la pista i el resum de tot plegat és que ara gaudim jugant; l’any passat, patíem”.

L’últim empat a la pista d’un rival directe, el Granollers B (28-28), podria semblar un bon resultat, però el Quim considera que van perdre una bona oportunitat. “Va quedar un regust agredolç. Hauríem pogut perdre al final, però si mirem el partit sencer, penso que no es podien escapar els dos punts. Vam guanyar l’average particular, un factor important, però també hem de fer autocrítica i ser més exigents”, subratlla el ‘35’ de l’OAR.

Arriba el líder La Roca al pavelló del carrer de Boccaccio i ho farà després d’encaixar una derrota. “Més perillós? Ho serà, segur. És un equip que està un puntet per sobre de la resta, però tampoc és invencible. Era impossible mantenir el ritme idíl·lic de la primera volta amb només un partit perdut. La clau és fer el nostre joc, ser fidels a l’estil que ens ha portat fins aquí. Serà fonamental minimitzar els errors i també tenir una mica de sort”.

Factor pista

L’OAR s’agafa també al factor pista. Només ha perdut una vegada aquesta temporada – davant el Palautordera -. “A casa ens sentim molt forts i capaços de guanyar a qualsevol rival amb el caliu de la nostra gent. És un orgull veure el pavelló ple”.  El Quim Vaillo, que continua exercint d’infermer a l’Hospital Sant Pau, ha perdut protagonisme a la pista, però ell continua gaudint de l’handbol i, sobretot, de l’equip de la seva vida.

Per la seva banda, el Creu Alta Sabadell Handbol juga a casa, a Can Balsach, aquest diumenge (12.30 h) contra el Joventut Mataró amb l’objectiu d’aconseguir els seus primers punts en una temporada per oblidar. En categoria femenina (Divisió d’Honor Plata), l’OAR, després de les dues últimes derrotes, intentarà recuperar el terreny a la pista del Mislata valencià (dissabte, 18 h).

Publicitat
Comentaris
To Top