Mar Molina

Contra l’Escola d’Infermeria, no

[Per Mar Molina, regidora de Desenvolupament Urbà i Transició Energètica]

La responsabilitat dels regidors i regidores de l’Ajuntament és, per sobre de tot, defensar Sabadell i treballar per millorar la qualitat de vida dels nostres veïns i veïnes. Crec que això ho podem subscriure tots els representants del consistori. Evidentment, els camins per avançar en el benestar comú poden ser variats i d’aquí la diversitat de les opcions polítiques amb representació al Ple municipal. Però precisament perquè compartim –o com a mínim hauríem de compartir– l’objectiu comú de vetllar pel progrés col·lectiu, caldria que tots i totes féssim un esforç decidit per trobar consensos en els projectes que han de marcar el futur de Sabadell. Malauradament, sembla que, per part d’alguns, la voluntat de cercar acords és pràcticament inexistent.

No ho comparteixo, però ho respecto. El que crec que no s’hi val és que alguns partits de l’oposició es dediquin a boicotejar projectes que generen un ampli consens a la ciutat. Aquesta setmana hem assistit a un nou exemple d’aquesta manera de fer. Em refereixo als pals a les rodes que tant Esquerra com la Crida (i l’Entesa per Sabadell) estan posant al desenvolupament de l’Escola d’Infermeria a l’Artèxtil.

A l’octubre, el Ple municipal va aprovar inicialment l’expedient per cedir a la UAB una part d’aquest edifici, que ha d’acollir els nous estudis universitaris. ERC, la Crida i l’Entesa per Sabadell han presentat 42 al·legacions al procediment. Fins aquí res a dir, tenen tot el dret a fer-ho. Però la qüestió és que el 78,5% d’aquestes al·legacions s’han presentat a temes que ara no s’estan analitzant; vaja, que no tocava presentar-les. Per tant, no s’han acceptat ni rebutjat, simplement no s’han pogut admetre.

Un error d’aquestes formacions? Un error coincident de les tres forces? Una casualitat? No crec en les casualitats, més aviat crec en les “causalitats”, en què darrere de qualsevol decisió hi ha una causa. I només se m’acut una causa per a tanta al·legació inútil: posar pals a les rodes a un projecte engrescador que compta amb l’aval d’entitats tan solvents com la Universitat Autònoma de Barcelona o el Parc Taulí.

Em sembla una manera barroera de fer-nos perdre un temps molt valuós, una forma de torpedinar un projecte de gran rellevància per a Sabadell i per al conjunt del territori com el de l’Escola d’Infermeria. I és que el nou grau universitari públic donarà resposta a la manca de professionals en aquest sector i ha de ser una peça clau al Campus Urbà de Ciències de la Vida i la Salut, que consolidarà la nostra ciutat com a referent en formació i innovació lligades a les ciències mèdiques.

No és el primer cop que aquests grups de l’oposició intenten frenar un gran projecte de ciutat. Ja va passar amb el contenciós que van interposar quan es va intentar ubicar l’Eix del Coneixement a la Caserna de la Guàrdia Civil. I el resultat és a la vista. Després d’anys i anys, encara tenim aquesta peça estratègica aturada i sense utilitzar, es va perdre l’oportunitat de rebre inversió europea i ens vam quedar sense aquell projecte estratègic. No voldríem que la història es repetís.

El talent no és patrimoni exclusiu de ningú i per això, des del primer moment, com a govern municipal, hem tingut la mà estesa a tots els que volguessin treballar per la ciutat. Però una cosa és discrepar i, una altra molt diferent, dinamitar projectes estratègics per interessos de partit, per anar en contra d’una opció política que no és la seva. Per això ERC, la Crida i Entesa no volen l’Escola d’Infermeria? Per què és un projecte impulsat pel PSC? O darrere de tanta al·legació volen amagar alguna cosa més? Tard o d’hora ho hauran d’explicar.

Nota de l’editor: El D.S. obre les pàgines a les opinions dels grups amb representació a l’Ajuntament, que es publiquen segons ordre d’arribada.

Comentaris
To Top