ÈLIA SORIANO-COSTA

El preu de ser l’alternativa de govern a Sabadell

[Per Èlia Soriano-Costa, portaveu adjunta d’Esquerra Republicana]

Ha tornat a passar. Membres del PSC que formen part del govern municipal van fer dimarts una roda de premsa en què va afirmar, alegrement, que les al·legacions d’Esquerra Republicana a la cessió de l’Artèxtil a la UAB entorpeixen el projecte perquè l’antiga fàbrica de la Gran Via aculli l’escola d’infermeria. El PSC de Sabadell
—aquest cop, com a partit—, en la seva estratègia malaltissa, convocava dijous una roda de premsa en què deia exactament el mateix. Doncs bé. Això no és cert. És fals. Més fake news del PSC.

ERC Sabadell ens hem manifestat i hem votat una vegada i una altra a favor que l’Artèxtil aculli estudis públics d’infermeria; vam ser fins i tot coproposants de la moció que el ple de l’Ajuntament va aprovar per unanimitat per plantejar-ho. És positiu per a la ciutat i té el nostre suport i els vots dels nostres regidors. Però un PSC nerviós perquè sap que ha promès una cosa absolutament impossible difon i fabrica mentides contra ERC —el seu gran adversari polític a abatre— com a cortina de fum davant la seva pròpia incompetència.

Què ha passat realment? De nou, un nyap que volen tapar com sigui. Com sempre, el govern de Marta Farrés busca culpables externs perquè sap que no arriba als terminis anunciats a les seves múltiples rodes de premsa i/o que no disposa dels sis milions d’euros necessaris per complir les promeses fetes. Nosaltres no tenim res a veure amb la seva ineficiència. Per trobar-ne els culpables de debò, no ha de buscar gaire lluny.

Sense les al·legacions, hi podia haver classes a l’octubre a l’Artèxtil? És evident que no; només cal veure l’estat actual de l’edifici. Les classes d’infermeria del curs 2022-2023 haurien començat igualment a la Facultat de Medicina de la UAB. Som davant d’una excusa de mal pagador.

Una vegada més, el govern del PSC ven fum: l’actuació no té cap partida assignada al pressupost municipal del 2022; entre altres coses, perquè el PSC ha estat incapaç de calcular correctament l’ingrés de la plusvàlua, i, quan s’evidencia que el fum és fum, cerca caps de turc per tapar la seva ineptitud. Les seves preferències habituals: ERC i el govern de la Generalitat. Hi estem acostumats, malauradament.

Criminalitzar el procés d’al·legacions, que és una garantia democràtica bàsica i un requisit legal, és una falta d’ètica política i de transparència, molt en la línia dels seus mestres. Qualsevol membre electe d’una institució té l’obligació ètica d’investigar possibles irregularitats en el mateix moment en què en té coneixement, i això és el que hem fet: al·legar el que podrien ser irregularitats comeses fins al 2015.

El PSC ha arribat a dir que ERC hem al·legat contra la compra de l’Artèxtil per part del Govern de Transformació de Sabadell, del qual formàvem part, el mandat 2015-2019. I —sí, ho heu endevinat— això també és fals: les al·legacions plantegen, des d’un punt de vista jurídic, possibles irregularitats en la gestió urbanística de la finca des del 2007 fins al 2015, és a dir, sota els governs de l’exalcalde del PSC Manuel Bustos. Per cert: l’únic partit de la ciutat amb condemnats i empresonats per corrupció no seria el més autoritzat, precisament, per acusar ningú de res.

És clar que sí que en som responsables. Però no d’entorpir res: qualsevol projecte que beneficiï Sabadell i que sigui executat de manera ètica i garantint el benestar de tothom tindrà sempre el suport d’Esquerra Republicana. Som responsables de liderar l’única alternativa possible a l’actual govern del PSC. Som responsables de fer la nostra feina, per a la qual vam rebre el suport de prop de 20.000 sabadellencs. De vetllar per l’interès públic. De defensar els interessos dels sabadellencs. De la ciutat sencera. I n’estem orgullosos.

Nota de l’editor: El D.S. obre les pàgines a les opinions dels grups amb representació a l’Ajuntament, que es publiquen segons ordre d’arribada.

Comentaris
To Top