Ciutat

La reobertura del Gimnàs, prevista per abans de l’estiu

El Gimnàs Municipal roman tancat des del passat 1 de gener, quan va finalitzar la pròrroga forçosa amb l’empresa Igesport / LLUÍS FRANCO

El compte enrere per a la reobertura del Gimnàs Municipal, tancat des de l’1 de gener, ja ha començat. L’Ajuntament de Sabadell i Sabadell Gimnàstic Club ja han mantingut les primeres reunions en l’àmbit tècnic per acordar quan i com –adequació de l’espai– es podrà tornar a oferir el servei municipal: “Els tràmits administratius, jurídics i laborals estaven en stand-by, esperant si finalment se’ns atorgava la gestió. Un cop se’ns va comunicar, estem en vies de resoldre’ls”, explica Cristina Viñas, presidenta de l’entitat sabadellenca, qui, paral·lelament, desenvoluparà les funcions de direcció tècnica un cop entri en funcionament.

De moment, però, si bé és cert que cap de les dues parts implicades –Ajuntament i Sabadell Gimnàstic Club– es volen comprometre a donar una data exacta, es treballa a contrarellotge perquè després de Setmana Santa i abans de l’estiu es pugui reobrir, i oferir una àmplia oferta d’activitats dirigides, i el setembre començar les classes de gimnàstica artística. Totes aquestes intencions, però, aniran d’acord amb les gestions administratives i a l’adequació de l’espai, que, de moment, des del consistori encara no es vol fer públic quina serà la inversió total.

Quin és el projecte esportiu?

Sabadell Gimnàstic Club és una empresa creada exclusivament per optar a la gestió per als pròxims quatre anys de l’equipament esportiu. La promoció de la gimnàstica artística, tant en el vessant d’esport de lleure com de competició, serà la principal raó de ser que desenvoluparà l’entitat sabadellenca, a partir del setembre. L’activitat esportiva pivotarà sobre quatre pilars –font de salut, transmissora de valors, eina d’integració i de promoció de l’esport femení–: “Si sortim de l’oferta de bàsquet i futbol, la gimnàstica artística és un dels esports més demandats que hi ha en l’actualitat. Fa dues dècades que em dedico a aquest món, i tot i que l’oferta és per a tothom, entre el públic femení hi ha molta afició”, detalla Viñas, entrenadora titulada per la Real Federación Española de Gimnasia (RFEG).

Paral·lelament a la gimnàstica artística, i seguint un dels diversos requisits de les bases per optar a la concessió, l’entitat també té la intenció d’oferir altres activitats compatibles amb un públic més ampli, com acrobàcies, parkour o cal·listènia, així com activitats dirigides per als socis, com ioga, pilates o tonificació. Totes elles, però, aniran en funció de la demanda dels socis, deixant la porta a noves activitats. El que sí que s’oferirà seran diversos serveis i teràpies destinades a la cura de la salut –nutrició, fisioteràpia i psicologia–.

Campus i gimnàstica a les escoles

Si s’espera poder reobrir el Gimnàs Municipal abans de l’estiu, seguidament es té la intenció d’iniciar el campus esportiu de gimnàstica artística durant diverses setmanes durant el període estival.

A més, en el projecte esportiu també hi ha la intenció, sempre que tot vagi sobre rodes, d’establir una xarxa de difusió i promoció de la gimnàstica artística a les escoles, aportant els coneixements i els tècnics a activitats extraescolars d’iniciació a la gimnàstica a la mateixa escola. Relacionat amb l’àmbit educatiu, sobre la taula també hi ha la possibilitat d’oferir, durant els caps de setmana, entrenaments psicomotors bàsics per a nens de 3 i 4 anys impartits totalment en anglès.

Comentaris
To Top