Publicitat
Ciutat

Càmeres per multar des dels cotxes de la Policia Municipal de Sabadell

El cos es dotarà de dues càmeres que se situaran sobre dels cotxes patrulla per detectar i sancionar les infraccions de trànsit

La Policia Municipal de Sabadell incorporarà dues càmeres sobre dels cotxes patrulla per detectar i sancionar les infraccions de trànsit. Els dispositius utilitzen una tecnologia basada en la intel·ligència artificial, capaç de reconèixer plaques de matrícula i d’aportar tota la informació sobre el cotxe –el seu titular, l’estat de la ITV i de l’assegurança, entre d’altres–. Capta una imatge de la matrícula i geolocalitza el vehicle infractor, en temps real, en qüestió de 15 mil·lisegons.

Segons les previsions de la regidoria de Seguretat, les càmeres serviran per enxampar cotxes aparcats en doble fila i zones per a vianants, a banda de controlar les zones de càrrega i descàrrega. “En el dia a dia, ens trobem cotxes mal aparcats, en doble fila i sobre les voreres”, assegura el regidor Jesús Rodríguez. “Accelerarem els tràmits per sancionar”, indica.

El dispositiu que s’instal·larà sobre dels cotxes patrulla / D.S.

L’objectiu que es marca és el Centre. I no és casual: inclou un gran nombre de carrers de direcció única i pacificats. Aglutina una quarta part de l’alumnat de la ciutat i, en l’àmbit logístic, concentra el 40% d’establiments i, per tant, gran part del transport de mercaderies –segons dades de l’Observatori de l’Economia Local–. Segons un estudi encarregat per l’Ajuntament el 2017, el comerç i l’hostaleria ocupen unes 17.000 persones, que cal sumar a una població resident de 28.080 persones dins de l’eix entre Tres Creus i la Rambla, i en la trama situada al sud del carrer d’Alemanya fins a la Gran Via.

Com i quan funcionarà?

Les càmeres, de l’empresa catalana Cesecat, s’instal·laran al sostre del vehicle de la Policia Municipal i estaran en funcionament a partir d’aquesta primavera.

Un cop estigui activada, captarà les matrícules dels cotxes de forma automàtica mitjançant un reconeixement de caràcters. Captura l’hora i la ubicació del cotxe, de manera que el mateix sistema adverteix, per exemple, d’un possible abús en una zona de càrrega i descàrrega.

El dispositiu detecta els dígits i lletres de la matrícula, però no emet la sanció. Un responsable policial revisarà la informació i imposarà la multa. “Les sancions sempre van signades per un agent de la Policia Municipal. La tecnologia no ho canvia”, expliquen fonts del cos al Diari.

FAQS: Com funcionarà el nou sistema de lectura de matrícules policial?

Dades en temps real

La càmera té funcions de disciplina viària, però també permet recollir informació clau. El software mostra dades d’interès policial i relacionades amb la mobilitat i la seguretat dels vehicles. D’aquesta manera, es pot saber qui és el titular, si disposa d’ITV i d’assegurança, o d’altres paràmetres relacionats amb la sostenibilitat, com l’etiqueta ambiental de la DGT.

Un control policial a Sabadell / LLUÍS FRANCO

En aquesta línia, el cotxe amb càmera també s’utilitzarà als controls de trànsit, d’alcoholèmia i drogues. Abans d’aturar els vehicles, es revisaran totes les matrícules per informar prèviament els agents sobre si el cotxe té els papers al dia. Així mateix, en matèria policial, el sistema disposa d’una alerta per saber si el cotxe té una ordre de cerca o bé ha estat robat.

Control reforçat a Can Roqueta

La Policia Municipal també utilitzarà el nou sistema per detectar conductes perilloses al volant, com és el cas de les curses il·legals que es realitzen les nits de cap de setmana a Can Roqueta.  El cotxe patrulla enregistrarà les matrícules dels vehicles infractors i ajudarà a identificar els participants dels macrobotellons. El regidor de Seguretat, Jesús Rodríguez, assegura que el sistema serà “una eina més” per aconseguir que “les imprudències temeràries no quedin impunes”. Aquest fet complementarà les càmeres de videovigilància fixes que ja funcionen al polígon industrial.

Publicitat
Comentaris
To Top