Ciutat

Solidaritat des de Sabadell: una botiga de Ca n’Oriac recull productes per a Ucraïna

La botiga que recull ajuda humanitària / LLUÍS FRANCO

Solidaritat empaquetada en capses de cartó. Una botiga romanesa del barri de Ca n’Oriac, Muntenia Market, s’ha convertit en un punt de recollida de productes per enviar als refugiats de la guerra d’Ucraïna. “Sabadell és solidària. En poques hores hem omplert vuit caixes”, exposa la propietària de l’establiment, Florentina Rogojina.

La Florentina ha volgut formar part de la campanya nascuda a Catalunya de Junts per Ucraïna. “Molta gent ha sortit del seu país a correcuita i milers de refugiats travessen la frontera fins a Romania, amb una maleta i poca cosa més. Hem de col·laborar”, exposa la comerciant, que ha subratllat la seva consternació. “Romania està al costat. Avui són ells, demà podríem ser nosaltres”, afegeix.

Els productes arribaran als centres de refugiats de Suceava Vama (Romania), a prop de la frontera. L’organització ha demanat tovalloles, productes d’higiene personal i per a infants, joguines, roba de llit i aliments no peribles, entre d’altres. “Pensem especialment en productes per a dones i infants. Els homes no poden sortir del país”, afegeix Rogojina. Les donacions es podran recollir fins al dimecres 2 de març al matí, abans que passi el camió. Abans, però, caldrà empaquetar i endreçar les capses per productes.

Sabadell és un dels cinc punts de recollida de productes d’aquesta campanya, amb Lloret de Mar, Barcelona, Badalona i Girona.

Algunes de les capses que Sabadell ha omplert de productes per a Ucraïna / CEDIDA

Algunes de les capses que Sabadell ha omplert de productes per a Ucraïna / CEDIDA

Comentaris
To Top