Publicitat
EL PERSONATGE

Isabel Bonet: Compartir amb els alumnes la passió per les manualitats

/ LLUÍS FRANCO

Dedicar-se a l’art no és fàcil, però si un té talent i hi posa molta dedicació, ho pot aconseguir. És el cas d’Isabel Bonet (Sabadell, 1962). Ella es dedica des de fa més de 25 anys a la restauració pictòrica de béns mobles i, a més, és la directora de Ravals Tallers, un centre que ofereix cursos d’arts manuals i d’ofici dirigits a tota la població.

Bonet es va formar en Belles Arts en estudis de diferents artistes reconeguts localment, com per exemple Joan Bermúdez. També va treballar durant tretze anys a l’estudi Art del Vitrall abans d’iniciar l’any 2005 cursos formatius a l’escola de conservació i restauració d’obres d’art Ecore, a Barcelona. Seguidament, l’artista sabadellenca va obrir el seu propi taller al carrer de Sant Quirze.

Poc temps més tard, però, la seva inquietud per ampliar l’oferta als seus alumnes la va portar a obrir finalment el centre Ravals Tallers, on a banda de ser-ne la directora també és la responsable del taller de restauració i conservació de l’àrea de moble i objectes artístics. “Vaig tenir l’oportunitat de traslladar el taller al Raval de Dins i estic contenta de la decisió que vaig prendre. Estem a peu de carrer i he aconseguit tenir més artistes que col·laboren amb el centre. També m’ha servit per tenir més clients que volen que els restauri des de quadres fins a cadires”, explica Isabel Bonet.

Ravals Tallers està situat al Centre de Sabadell. Bonet n’és la directora des de fa cinc anys i pretén continuar així fins a arribar a la jubilació / LLUÍS FRANCO

Cursos especialitzats en restauració

Ravals Tallers ofereix cursos especialitzats en restauració tradicional de mobles, pintura, escultura i altres objectes artístics. Així mateix, també disposa de tallers de dibuix –aquarel·la i il·lustració de còmics–, així com de ceràmica i de torn de terrissaire. Tot i que els tallers artístics semblaven tocats de mort amb l’arribada de la pandèmia, la realitat ha sigut una altra. Cada cop hi ha més persones interessades a fer manualitats, segons Bonet.

“Sobretot hi ha molt jovent interessat en la ceràmica i el dibuix, tot i que també tenim alumnes de totes les edats. El sector de les manualitats està creixent, encara que semblava que amb les noves tecnologies aniria a la baixa. Venen moltes persones que treballen tot el dia davant d’un ordinador i en el seu temps lliure volen ser creatius i apuntar-se a cursos artístics”, assenyala la directora de Ravals Taller. Dit això, Bonet assegura que seguirà al capdavant del centre fins a arribar a la jubilació. “M’encanta la feina que faig i si tinc salut, continuaré així un temps més”, indica.

Publicitat
Comentaris
To Top