Ciutat

La transformació de la Gran Via continuarà pel carrer d’Antoni Forrellad

El carrer d’Antoni Forrellad, a l’esquerra de la Gran Via / LLUÍS FRANCO

Es crearà un carril bici que connectarà amb el que també es farà al tram del carrer de l’Alcalde Ribé

El carrer d’Antoni Forrellad, a l’esquerra de la Gran Via / LLUÍS FRANCO

La pacificació de la Gran Via suma un nou tram, tal com es s’ha aprovat inicialment aquest dilluns a la Junta de Govern Local. L’Ajuntament reformarà el carrer d’Antoni Forrellad perquè tingui un carril bici segregat, més arbres i nous espais d’estada. S’hi invertiran pràcticament 850.000 euros i les obres duraran set mesos. La voluntat del Govern és accelerar els tràmits tant com pugui per poder optar a rebre fons europeus Next Generation per fer-les possible.

Aquesta reforma permetrà que el carrer “sigui molt més adient per als vianants, més bonic, més amable i que permeti gaudir dels espais”, assegura la regidora de Desenvolupament urbà, Mar Molina, que considera que fins ara a aquest punt “li faltava alguna cosa”.

Millora de l’entorn

Es tracta d’un projecte que des del consistori se n’ocupa l’Oficina Gran Via-Ripoll, liderada per Junts per Sabadell. La voluntat és millorar tota la Gran Via i es fa per donar continuïtat a l’obra ja anunciada al carrer que té per sobre, el de l’Alcalde Ribé, especialment per connectar-hi el carril bici que es farà. La reforma del carrer d’Antoni Forrellad comprèn el tram est de la Gran Via, en sentit nord, que va de la cruïlla amb la carretera de Prats de Lluçanès fins al passatge de Somosiera. El projecte permetrà millorar l’arbrat, el mobiliari urbà i l’espai públic. També s’actuarà a l’espai pavimentat que limita amb la carretera de Prats de Lluçanès per relacionar-lo amb la plaça de Gabriel Morvay.

El projecte s’ha aprovat ara i en les pròximes setmanes sortirà a licitació. Després s’haurà d’adjudicar i començar les obres, cosa que no passarà abans de l’estiu.

La reforma del carrer d’Antoni Forrellad se suma a altres projectes ja anunciats de l’Oficina Gran Via-Ripoll, com la supressió del pas soterrat del davant del Taulí, la reforma del carrer de Quevedo, on hi ha l’Artèxtil, i la naturalització de la plaça de Clara Campoamor, on hi ha l’estació d’autobusos.

Sabadell vol suprimir els passos soterrats de la Gran Via per pacificar-la

Comentaris
To Top