Ciutat

La plaça del Treball tindrà jocs per a totes les edats

La plaça del Treball, al barri de Gràcia / LLUÍS FRANCO

L’Ajuntament reformarà l’espai a partir del mes d’octubre, amb mig milió d’euros

La plaça del Treball, al barri de Gràcia / LLUÍS FRANCO

La plaça del Treball, nucli central del barri de Gràcia, estarà reformada a principis del 2023, segons la previsió del Govern. La reforma es farà en dues fases i no es completarà aquest mandat. El projecte aprovat contempla que s’hi ha d’invertir mig milió d’euros (533.981,86 euros), dels quals entre 2022 i 2023 n’estan compromesos 400.000. Això farà que una part, de 138.052 euros en concret, quedi per negociar en el pròxim mandat. La previsió és que els treballs comencin a partir del mes d’octubre i estiguin enllestits a principis del 2023 després d’uns quatre mesos d’obres.

El projecte es realitzarà en el marc de l’acord de mandat entre el govern del PSC i Junts per Sabadell. Els juntaires exigien tirar endavant aquesta i altres accions com la reforma de la Gran Via per a donar suport als pressupostos.

Milloren l’arbrat i els jocs

El projecte parteix de la premisa de millorar l’espai públic. L’essència de la reforma passa per mantenir la divisió actual en dos espais, un més obert per a fer-hi activitats, i un altre amb arbres que aportin espais d’ombra. Les novetats se centren especialment en dos aspectes.

D’una banda, en la substitució de l’actual àrea de jocs per tres noves adaptades a diferents edats, mantenint la pista de petanca. I, en segon lloc, els arbres actuals es mantindran, no n’hi haurà de nous, però es farà un tractament de millora de les condicions del sòl. També es restaurarà i ampliarà el mobiliari urbà, format per bancs, cadires, papereres, aparcabicitcletes i cartells.

La segona fase de les obres -que quedarà per fer- consistirà en la creació d’un nou escenari i la reforma de les grades. L’espai escènic incorporarà una pèrgola, si s’acaba fent com es preveu ara mateix.

Imatge virtual de la nova plaça del Treball / CEDIDA

Imatge virtual de la nova plaça del Treball / CEDIDA

Imatge virtual de la nova plaça del Treball / CEDIDA

Des de l’Agrupació de Veïns de Gràcia, Imma Moles es mostra satisfeta perquè han aconseguit que “el projecte sembla força el que havíem demanat”. El que no convenç amb veïns, tot i que ho accepten amb resignació, és que sent l’única gran plaça del barri no es pugui fer tota la reforma de cop i quedi una part pel pròxim mandat (a partir de mitjans de juny del 2023).Tanmateix, i partint de la base que “clama al cel que es faci aquesta obra”, “per nosaltres és un avenç encara que no tingui tot el pressupost”.

El portaveu de Junts, Lluís Matas, assegura fer aquesta obra ha estat una prioritat pel partit en tot moment perquè “el barri de Gràcia fa anys i panys que demana aquesta reforma”. El regidor critica que el projecte es va aprovar en el procés participatiu Construint Ciutat de l’anterior mandat i el quadripartit “no va ser capaç de tirar-lo endavant”.

Què voldríeu canviar de la plaça del Treball?

Comentaris
To Top