Vallès

Endesa inverteix 3,3 milions d’euros al Vallès Occidental

Endesa ha instal·lat durant l’any 2021 més de 170 telecomandaments en centres de transformació al Vallès Occidental per millorar la qualitat del servei. Amb una inversió de 3,3 milions d’euros, els nous dispositius permeten millorar la gestió de la xarxa de distribució mitjançant l’automatització, així com reduir en un 20% el temps d’interrupció del servei en cas d’incidències.

Des del Centre de Control que Endesa té a Barcelona, es pot accionar a distància els dispositius de les instal·lacions sense haver de desplaçar equips sobre el terreny en cas d’incidències, ja siguin pròpies o derivades de l’acció d’agents externs. D’aquesta manera s’aconsegueix reduir el desplaçament dels operaris i s’estalvia temps en la localització d’avaries, amb la conseqüent reducció del temps d’interrupció del subministrament elèctric als clients.

Amb aquests nous sistemes de control remot, que permeten realitzar maniobres d’operació a distància, ja són 9.943 els telecomandaments que hi ha instal·lats en aquests moments a la xarxa de mitjana tensió de Catalunya.

Comentaris
To Top